• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Р. Бъчварова: Оставете МВР да си върши работата. Големият разговор е за съдебната система

Р. Бъчварова: Оставете МВР да си върши работата. Големият разговор е за съдебната система

/КРОСС/ В ситуация, в която страната ни е заобиколена от случаи на тероризъм, в която има натиск върху българските граждани и проблеми, да атакуваш институцията, която трябва да гарантира сигурността на гражданите, носи категорично послание.

От различни страни има едно преднамерено отношение към мен и ръководството на МВР, което внушава, че МВР не работи. Всички тези атаки развързват ръцете на хората, които извършват престъпления. Затова казах, че това е заплаха за националната сигурност.

Това каза в студиото на Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, ден след като излезе и заяви: „Стига вече! Аз съм министъра!". Репликата й бе част от изказването й по повод поисканата й от КРИБ оставка в случай, че не бъде разкрит убиецът на бизнесмена Александър Антов.

Нека го сменят министъра, има политическа логика, каза Бъчварова. Тя обаче бе категорична, че не приема това да се използва, за да се нагнетява атмосферата и да се внушава на хората - вие няма на кого да разчитате, саморазправяйте се.

Декларацията на КРИБ аз определих като нелепа и продължавам да мисля така, категорична бе Румяна Бъчварова и допълни: Бизнес организация да критикува МВР за едно убийство, а да не е казала нищо за финансовите престъпления, за данъчните престъпления...

Според нея атаката идва и от хора, на които им е мъчно за МВР. Аз бих казала, че те имат една тъпа болка по МВР, каза тя. Преди ден експертът по сигурност Николай Радулов твърдеше, че главният секретар на МВР бил непрекъснато пиян. Бъчварова обаче не персонализира за кого говори, каза само, че такива хора обикалят телевизионните студия, а що се отнася до главния секретар - той дори не пиел.

Докато аз съм министър на вътрешните работи, задкулисно влияние няма да допусна и не съм допуснала. Затова казах вчера: Аз съм министъра, каза още Бъчварова.

Призивът ми е: Оставете МВР да си върши работата! - заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На реплика от страна на водещия: „Вие сте друга", Бъчварова отговори: „Аз съм такава. Просто дълго мислих, че толерантността лекува проблемите на другите, но се оказа, че не е така".

А в отговор на упрека, че поръчковите убийства у нас не се разкриват, вътрешният министър посочи, че те са намалели с една четвърт, но в същото време се е повишила обществената чувствителност към тях.

Вицепремиерът увери, че по всички случаи се работи. Колегите дават всичко от себе си да стигнат до извършителите. Но не винаги това е възможно, каза Бъчварова и добави: Ние знаем кои са извършителите. Въпросът е да намерим достатъчно доказателства, за да ги обявим. И тук големият разговор е разговорът за съдебната система, допълни тя.

В случая във Враца, където 18-годишно момче бе пребито до смърт на улицата, по думите й, се преплитат много особености на нашия живот. Най-тревожното в него е агресията, която се проявява, каза Бъчварова. Тя не коментира повдигнатото обвинение и изказа съболезнования на родителите на младежа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Една кака ни казва ,че през зимата вали сняг ,а другата Кака ,че МВР е свещена крава .

14.01.2016 09:26:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.