• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Румяна Бъчварова: Аз управлявам МВР, стига вече

Румяна Бъчварова: Аз управлявам МВР, стига вече

/КРОСС/ Човекът, който управлява МВР е Румяна Бъчварова. Всеки, който поставя под съмнение този факт вероятно има друго намерение.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

„Най-ценният ми съветник и консултант е г-н Борисов. Той има неизчерпаем опит и трябва да съм абсолютно неразумна, за да не се възползвам от него", категорична бе Бъчварова. Тя заяви, че докато е министър няма да позволи друг освен официалното легитимно ръководство да управлява и да взема решения. Този факт не е брошка за суетата ми, а е много голяма отговорност, подчерта Бъчварова.

Относно коментарите от последните дни, мога да кажа две думи - стига вече, каза още министърът на вътрешните работи по повод обвиненията, че икономически кръгове владеят или управляват МВР.

По отношение на декларацията на КРИБ, мисля, че по нелепа декларация отдавна не сме срещали, каза Бъчварова. Според нея в нея ясно личи личният мотив.

„Очевидно няма достатъчно добро познаване за работата на МВР и отговорностите на министъра. Бизнесмените не са специална привигирована група за МВР", допълни вицепремиерът като подчерта, че МВР има отговорност към всички български граждани.

„Ако аз трябва да определя приоритетните групи няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България, допълни тя.

По думите й, проблемите на българския бизнес се коренят в неговия генезис и историята в последните 25-30 г. „В признатия факт за нелоялната конкуренция и невъзможността на съдебната система да се справи с проблемите. Досега не съм чула становище по този въпрос", заяви Румяна Бъчварова.

Тя категорично отрече слуховете, че главният секретар на МВР Георги Костов ходи пиян на работа като заяви на работа той не пие.

Още едно нелепо обвинение - реформите на МВР щели да увеличат администрацията, продължи Бъчварова. - Реформите са на моя компютър как можеш да коментираш нещо, което не си видял.
По думите й, МВР работи много добре в ситуация, в която се опитва да се реформира с всички упреци и болки, за да се превърне в една модерна институция.

„Никой не иска МВР да се върне в стария си образ на облечен в черно милиционер", каза Бъчварова.

По отношение на упреците, че е била на визита в Китай тя коментира, че това влиза в задълженията й на министър. „Визитата ми в Китай - едно от задълженията на министъра е международното ни сътрудничество и контактите са нужни. Аз съм отлагала споразумението с Китай няколко пъти. Това, че един министър пътува в чужбина не е да ходи да си гледа кефа, а е основно задължение на министърът", допълни министър Румян Бъчварова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много семпло.

13.01.2016 13:23:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.