• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Румяна Бъчварова: Не ние гласувахме с ДПС. ДПС подкрепи нашата идея

Румяна Бъчварова: Не ние гласувахме с ДПС. ДПС подкрепи нашата идея

/КРОСС/ Коалицията не се разпада, заяви вицепремиерът по координационна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова в интервю за Дарик радио.

„Всичко, което се случва през последните дни, показва, че това е една жива коалиция. Участниците в коалицията не са загубили собствения си избор, а другата част е готова да ги слуша и да се съобразява с някои техни бележки или пък да реши, че няма да се съобрази. Мисля, че това, а не познатото от предишното управление , е нормалното състояние на една коалиция", посочи Бъчварова.

„Не бих казала, че в блъфирането има истина. По-скоро кратките срокове, в които трябваше да се формира позицията - не всички бяха достатъчно добре информирани", каза тя в отговор на въпрос за коалиционното поведение на Реформаторския блок.

Държавата не мести пари от едно място на друго, а дава на хората възможност сами да решат къде да сложат парите си, посочи Бъчварова във връзка с пенсионни промени. „Това е въпрос на начина, по който може да се реализира тази възможност. Основната част от хората, които са във фондовете, не са направили това, като съзнателен избор. Анализът показва, че оставането им в допълнителните задължителните фондове им носи по-ниска доходност", допълни Бъчварова.

Румяна Бъчварова разграничи подкрепата за правителството от подкрепата на депутатите на ДПС при приемането на спорните текстове от парламента. „Не ние гласувахме с ДПС. ДПС подкрепи нашата идея и нашите предложения. Наистина не трябва да се спекулира", подчерта тя. Тя припомни принципа на гъвкавата коалиция, който според нея е бил ясен от самото начало на управлението.

Бъчварова се разграничи от изявите на председателя на „Патриотичен фронт" Валери Симеонов. „Не приемаме крайните изказвания", заяви тя, като обясни, че ПФ има потенциал по отношение на патриотичните идеи и се надява той да започне да се реализира по съвременен начин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.