• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Р. Бъчварова: Основният престъпен контингент се включва в трафика на бежанци

Р. Бъчварова: Основният престъпен контингент се включва в трафика на бежанци

/КРОСС/ „Всички свързани със случая с 71 мъртви мигранти са задържани. Имаме информация за тях и активно участваме в процеса на разкриване на групата и на изясняване на обстоятелствата", каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в интервю за BTV. 

„Нямам повод да кажа, че има някакъв проблем. Това е международно престъпление. Тази група е действала на територията на Австрия и Унгария, което е много показателно за начина, по който организираната престъпност се включва в тези процеси и търси тези възможности, които и позволяват най-бързо и най-много пари да спечели от тези дейности. Става въпрос за интернационална форма на престъпност", коментира Бъчварова. Тя посочи, че при толкова глобално явление се включва основната част от престъпния контингент в България, защото той дава възможност за натрупване на бързи печалби, добави шефът на МВР.

По нейни думи основният поток на нелегалното преминаване на имигранти е през зелена граница с Турция.„Следим много внимателно на границата с Македония, Сърбия и Гърция. В Гърция са най-големите преминаващи маси. Всеки ден има между 1000 и 3000 души, които пристигат. Техният маршрут в момента не минава през България, но нищо не изключва тази възможност", заяви Бъчварова. Министърът на вътрешните работи обясни, че предварително се взимат мерки.

„Вчера взехме решение да разкрием допълнителни центрове за регистрация на бежанците. Нашето задължение в тази ситуация е да регистрираме всички, които преминават българската граница", заяви още Румяна Бъчварова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тъй както върви те ще излязат най - големите патриоти в сравнение с предателите на националните интереси и подлогите на чужди инетереси.

01.09.2015 11:15:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.