• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Граждански права не сме нарушавали, защитава Бъчварова МВР учението

Граждански права не сме нарушавали, защитава Бъчварова МВР учението

/КРОСС/Длъжни сме да се поддържаме в готовност. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след изслушване в парламентарните комисии по вътрешна сигурност и за контрол върху спецслужбите.

Силовата министърка беше привикана в Народното събрание заедно с шефовете на служби, за да докладват за бежанската криза и за терористични заплахи.
Оценката й за ученията на МВР и армията е, че те помагат на институциите да отработят съвместните си действия.

Все още обаче няма анализ за антитерористичното учение, което се проведе тази нощ в центъра на София. До няколко дни такъв ще е готов. Целта на обучението е била да се види степента на готовност за реакция на службите.

По повод жалбите на задържани хора по време на учението министър Бъчварова обясни, че е имало обезопасен район на две нива и някои граждани нарушили правилата.

Тя поясни няколко пъти, че учението е било за евентуална терористична атака. Мерките на нашите служители трябва да са много по-категорични и решителни, смята министърката.

Не сме нарушили съществено ничии права, категорична е Бъчварова, като и посочи, че хората трябвало да се съобразяват с разпорежданията на МВР.

Вицепремиерът увери, че координираме действията си с чужди служби, тъй като нито една страна не е застрахована от тероризъм. Тя успокои, че няма пряка заплаха за страната ни. Постоянно следим ситуацията, поясни Бъчваова.

От думите й стана ясно, че е получила подкрепа от депутатите за нужните законодателни актове, като одобрения от Министерски съвет днес антитерористичен закон.
За евентуалното увеличение за средствата за сектор Сигурност, срещу което обаче премиерът вече се изказа категорично против, Румяна Бъчварова коментира само, че винаги има нужда от повече средства за сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Георги Стефанов

Гледам тази сутрин по телевизията, че било проведено „уникално“ аптитерористично учение в София. Всички полицаи бяха без каски, без автомати, с 8 зарядни пистолети „Макаров“, ефективни на 10 метра дистанция…. Никакви прибори за нощно виждане…. Никакви специални мерници… Струпване на полицаи и спасителни екипи, незащитени от снайперисти и гранатомети, с които реално се стреля из София….. Ефикасност?… Ефективност?….. „Пушилка“…. Лошото е, че те показаха на терористите, колко сме слаби…..

23.03.2016 20:28:35

Анонимен

Дано измежду задържаните има някой лумпен като ония които се бият по пътищата. И дано е изял някой шамар. Всички разбраха, че има учение, а пък и да не са разбрали, кой знае какво дървене е паднало на полицаите.

23.03.2016 19:08:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.