• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

BulgariaSat-1 излиза в орбита през май

BulgariaSat-1 излиза в орбита през май

/КРОСС/ Насрочено е изстрелването на българския спътник BulgariaSat-1. Във втората половина на май ракета-носител Falcon 9 на компанията на Илон Мъск SpaceX ще изведе в орбита апарата, пише nauka.offnews.bg. Това ще стане от космодрума Кейп Канаверал, Флорида.

Спътникът е готов отдавна, но извеждането му се забави след инцидент с Falcon-9 в края на миналата година на стартовата площадка, който обърка графика на SpaceX.

Първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 премина успешно последния щателен тест в началото на септември. Тогава проверката обхвана формата на антените и тяхната възможност да осигурят необходимата мощност за предаване и получаване на сигнали от точно зададено от контролния център в България място на земята.

На геостационарна орбита, на 36 000 км над земята, BulgariaSat-1 ще получава и предава различни видове данни през приемници на земята чрез радиовълни с цел да осигури на потребителите на тв оператора висококачествени телевизионни и комуникационни услуги.

Проведеният тест симулира разстоянието, което трябва да се измине, и потвърждава, дали обсега на покритие е правилно дефиниран и дали сателитът ще работи акуратно спрямо заложените цели след като пристигне на определената му геостационарна позиция.

Производителят на сателита, водещата в сектора компания Space Systems/Loral (SSL) съобщи, че BulgariaSat-1 е завършил успешно проверката на антените, с което приключва фазата на тестване.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.