• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Аврамопулос: България е стълб, който подпира основите на Европа

Аврамопулос: България е стълб, който подпира основите на Европа

/КРОСС/ Европейският комисар за имиграцията Димитрис Аврамопулос се срещна с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Той бе категоричен, че трябва да се засили охраната на външните граници на Европейския съюз.

България се намира на стратегически кръстопът. Вие носите голяма отговорност за опазването на външните граници на Европейския съюз. Трябва да подкрепим България в тази трудна мисия. България е стълб, който подпира основите на Европа, каза Аврамопулос.

Аврамопулос постави като важна задача справянето с организираните мрежи от трафиканти, които експлоатират жени и деца бежанци.

За да можем да се справим с тази трансгранична престъпност трябва да работим в тясно сътрудничество. Трябва обаче да бъдем още по-ефективни при обмена на разузнавателна информация и също така да засилим ефективността при разследванията и изправянето пред съда на участниците . Ние не можем да оставим тези престъпници да експлоатират кризата. Изключително важно е полицията и съдебната система в България да поемат своята отговорност за да е ясно, че тези престъпници се идентифицират и се преследват, каза европейският комисар за имиграцията.

Министър Бъчварова посочи, че България пледира с общи усилия да се работи за общи решения при разрешаването на мигрантската криза, като подчерта, че регионалните решения не са правилните решения за Европа.

Осъществяваме 100-процентов контрол на нашите граници с Турция и Гърция, но границата ни с Гърция е вътрешна за ЕС и там изискванията са съвсем различни. Не смятаме да променяме режима на нашите граници такъв, какъвто е към момента. Контролът е най-стриктният в сравнение с останалите европейските държави. Едва ли има друга европейска страна, която да осъществява по-стриктен контрол, заяви вицепремиерът. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много дюлгерско заглавие. Учете българския език, а не се подпирайте с България.

12.02.2016 13:54:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.