• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Управляващите досега правителства предават или продават националния интерес

Управляващите досега правителства предават или продават националния интерес

/КРОСС/ „Дълбоката криза от 2007 г., продължаваща и днес, показа сериозните пропуски в законодателствата, но това не доведе до ефективни стъпки от страна на ЕК" - заяви Слави Бинев по време на дебат в Страсбург. Евродепутатът, който е представител на най-голямата извънпарламентарна сила в България, съюза около НФСБ, взе отношение относно наказателните санкции за злоупотреба с вътрешна информация и манипулиране на пазара. Той очерта сериозни заплахи в сферата на свободния вътрешен пазар, който е основа на Европейския съюз.

От името на патриотичния съюз около НФСБ и в доказателство на борбата им срещу предаването на националните интереси и срещу манипулацията на пазари, Бинев очерта основните пречки в процеса за вземане на мерки. С цел за пореден път да защити правата на българите, евродепутатът направи паралел с България. Той отчете мерките за справяне в европейската директива за правилни, но изрази опасенията си, като заяви: „Смущава ме, че все още се разчита прекалено много на отделните държави да контролират компетентните органи за спазването на тази Директива. Има държави, където подобен надзор би се осъществил изключително трудно, било то заради протекционизъм, било то поради некомпетентност. Но по-сериозното е, когато вътрешната информация се предава от самите държавни институции и ръководителите им тук вече не става дума за протекционизъм, а именно обратното - за предаване на националния интерес. Пример за това е налице в България - през 90-те години бяхме свидетели на престъпна приватизация на държавната собственост и предприятия, а сега вътрешната информация продължава да изтича в процеса на раздаване на обществени поръчки".
За основен и най- сериозен фактор, спъващ ефективността на мерките в България, Бинев посочи корупцията и липсата на капацитет, и със съжаление заяви, че добрите на практика идеи биват опорочени след транспонирането им в национално право и съответното им прилагане. В заключение евродепутатът изтъкна и острите критики от страна на Комисията по повод последните назначения на директори на институции.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.