• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Борисов категорично отхвърли възможността за шистов добив у нас

Борисов категорично отхвърли възможността за шистов добив у нас

/КРОСС/Имаме много добър президент. Вярно е, аз си го харесвах много като министър, но мисля, че се справя много добре като президент.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов в опит да разколебае тезата за борба за президенското кресло между него и Плевнелиев.

Уважаваме се като институции. След две години и половина ще правим оценка и тогава всяка партия ще решава как да подхожда. Далеч е да се говори за президентски избори, каза Борисов и призна, че горчиво съжалява, че се пошегувах за жената президент.

Премиерът говори пред Американската търговска камара за приоритетите на българското правителство през 2015 година.

Според него България продължава да бъде най-атрактивна в данъчно отношение в ЕС.

„Изкушението да се повишат данъците винаги го е имало, но с много усилия в парламента успяхме да запазим плоския данък. Много внимателно следим плана „Юнкер". Аз не съм против да се дават пари за неща, които след това променят облика и улесняват живота на хората. Лошото е, че хората много бързо свикват с хубавото и го приемат за даденост. Когато говорихме за метрото преди 1-2 години беше мечта, сега не си представяме София да съществува без метро", заяви Борисов.

„Изпатихме близо милиард на зърнопроизводителите. Все повече се радвам на синхрона на работата на министрите. Това ми дава оптимизъм, че правителството ще завърши мандата си. Надявам се да проведем местните избори в условията не само на предизборна борба, но да бъде и толерантна и нормална кампания. Най-важното е България да е стабилна, а това е възможно само със стабилно правителство", каза още Бойко Борисов.

„По-добър от този вариант нямаше как да се избере. Това правителство има възможност да отреагира и да заработи, да направи така, че да не е така празна годината, както 2014 г. Последиците от експеримента „Орешарски" са изключително тежки за България", добави той.

Пред Американската търговска камара Борисов призова инвеститорите от САЩ „да се държат добре у нас", подчерта, че няма пари за VII блок на АЕЦ „Козлодуй" и категорично отхвърли възможността за шистов добив на наша територия със сегашните технологии.

В рамките на продължила над час реч, Борисов заяви, че България плаща най-скъпия газ в Европа.

„В момента имаме реални проблеми с това, че нашата съседка Турция прие да прави "Турски поток". Ние спазихме като европейска страна Третия енергиен пакет, този нов поток има опасност да изолира България и ние не трябва да допускаме това да се случи", поясни премиерът.

Той напомни, че България води дела за АЕЦ „Белене", докато „натовска Турция" строи 4 централи с руска помощ.

„Истински се надявам нашите съседи да не се възползват от желанието да бъде наказана България. Ако това се допусне, би означавало, че не сте ни партньори. България не трябва да бъде наказана! Няма да е честно към българите, че това е нашият цивилизован избор, в същото време да ни падат проектите и да губим пари", посочи премиерът.

Той подчерта, че българите обичат Русия, но „ако сме толкова мили на Русия, да ни дадат газта на цената, на която дават на Германия. Когато става дума за такива огромни пари от България, ще си отстояваме интереса, дори и да паднем от власт".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами напляскай ги 'сволочите", бе реднек. кво квичиш на умрело. Нали сте много силни от САТАНАТО.

30.01.2015 23:59:51

Анонимен

НЯМА ДА ДОБИВАМЕ ШИСТОВ ГАЗ, ЗАЩОТО ЩЕ ПРЕСТАНЕМ ДА КУПУВАМЕ СКЪПИЯ РУСКИ ГАЗ и ТОГАВА НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА РУСКАТА АГЕНТУРА и ШПИОНАЖ у НАС , А ТОКУ ВИЖ СМЕ РАЗРАБОТИЛИ И ПРОМИШЛЕНОСТ ! НАШИЯТ НАРОД е ПО-ИЗДРЪЖЛИВ от РУСКИТЕ СВОЛОЧЬИ на ГЛАД, СТУД и МИЗЕРИЯ, И НЕ МУ ТРЯБВА ПО-ЕВТИН ГАЗ ! ЧЕТЕТЕ и СЛУШАЙТЕ РУСКИТЕ МОШЕНИЦИ, КОИТО ЖИВЕЯТ РАЗКОШНО НА ВАШ ГРЪБ !

30.01.2015 22:53:48

Анонимен

...Добива на шистов газ е подрепян от ционисткия елит поради една много проста причина! С него се печелят едновременно няколко фронта. Първо – печели се от газта – печалбата идва бързо, в краткосрочен план. Второ – шистовият газ спомага за намаляване на населението – всички хора в близост се разболяват от различни болести /най-често рак/, а химикалите предизвикват и безплодие. Трето питейната сладка вода изчезва напълно, и така наготово идва още един дивидент – зависимостта на хората от чиста вода. В районите където се е добивал шистов газ вече не може да има и земеделие – следователно хората там, са изцяло зависими от компаниите като Нестле ( http://www.greentech.bg/archives/54071 ) ( https://www.youtube.com/watch?v=PfiGWfoK-EQ ), Кока Кола и Монсанто, който бавно но сигурно придобиват монопола върху храната и водата на планетата. Ето така само с едни глупости за енергийна независимост и заблуда, на лакомите за пари управляващи, тайните ционистки кръгове реализират своите планове за световен контрол на земята и населението...

30.01.2015 18:52:12

Анонимен

Абе не изглежда много категоричен, всъщност направо няма търпение да се надупи за да ни надупчат земята: "Никой политик не би повдигнал сега този въпрос, защото той е самоубийствен и то пред местни избори. Истински се надявам с това революционно развитие на технологиите, да се намери технология, която да гарантира на природозащитниците и на нас самите безопасен добив на шистов газ. Сложихме мораториум, тъй като имаше информационна кампания по телевизиите с една чешма, от която излиза огън - едни лоши американци, които искат да ни надупчат земята. Винаги съм казвал на срещите си, че тази тема днес не се коментира, защото веднага ще бъде експлоатирана и използвана."

30.01.2015 18:49:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.