• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Димитър Данчев: Имаме желанието да създадем уловия, с които младите хора да имат стимул да се завърнат в България

Димитър Данчев: Имаме желанието да създадем уловия, с които младите хора да имат стимул да се завърнат в България

/КРОСС/ Народните представители от ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев и Иван Ченчев проведоха среща с жители на град Банкя във връзка с предложенията на левицата във "Визия за България". В дискусията участваха млади лекари и учители. Всички се обединиха около позицията, че най-големият проблем пред България е демографската криза и са необходими повече стимули за насърчаване на раждаемостта сред българското население. Присъстваха и юристи, които направиха някои конкретни предложения в правната сфера. Председателят на РС на БСП - Банкя  Анна Славова откри срещата и представи накратко идеята на проекта.

"Визията цели да отвори и стимулира широка дискусия по темите, залегнали в нея", каза депутатът  Димитър Данчев. Той коментира, че над 2 млн.българи имат доход под хиляда лева и 40% от населението живее в тежки материални лишения. Народният представител обясни, че в тази връзка, във Визията са предвидени промени в данъчната система, свързани с връщане към прогресивното подоходно облагане, диференцирани ставки на ДДС за хранителни продукти, намаляване на ДДС за хляба на 5 % и намаляване на ДДС за лекарствата.

"Имаме желанието да създадем уловия, с които младите хора да имат стимул да се завърнат в България. Вярваме, че един от начините да постигнем това, е чрез връщане на държавата в икономиката като участник, а не като наблюдател", заяви Димитър Данчев.

"Визия за България е дългосрочният път пред държавата. От срещите по страната стана ясно, че на много места хората искат и започват да правят регионални визии за съответните региони", това коментира народният представител Иван Ченчев. Той добави, че българските граждани трябва да продължават все така активно да взимат отношение към предложенията във Визията, за да бъде доразвита. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.