• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

В. Енчев предлага на НС декларация за отказ от враждебни действия срещу Русия

В. Енчев предлага на НС декларация за отказ от враждебни действия срещу Русия

/КРОСС/ Територията, въздушното пространство и териториалните води на Република България да не бъдат използувани като плацдарм за извършване на враждебни действия или въоръжени акции срещу територията на Руската федерация, както и срещу руски самолети, кораби и други обекти, намиращи се извън българските сухоземни, въздушни и морски граници, предвижда проект за декларация на 43-то НС за отказ от враждебни действия между Република България и Руската федерация, внесена от народния представител Велизар Енчев.
Декларацията е по инициатива на СПС „Защита", КВ на НВУ „Васил Левски", Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, ОБК "Васил Левски", Асоциацията на военните разузнавачи, Съюзът на парашутистите, НД „Русофили", Национална асоциация „Сигурност" .

Този ангажимент от наша страна ще бъде в сила, докато Руската федерация не предприеме или не обяви, че предприема такива действия срещу Република България.

Тази декларация на Народното събрание ще даде възможност на България да се утвърди като важен стабилизиращ и миротворчески фактор в случай на повишаване на международното напрежение, особено в Черноморския регион и на Балканите, обяснява В. Енчев в мотивите към внесената декларация.

Предложението означава от българска територия и териториални води да не бъдат изстрелвани ракети, насочени срещу Русия, нито да излитат самолети, които да атакуват руски обекти. Но то предполага, че Русия също няма да използува военна сила срещу България и ще се въздържа от враждебни действия срещу нея.

По време на Втората световна война България бе съюзник на хитлеристка Германия. Въпреки това цар Борис Трети, облегнат на подкрепата на общественото мнение, не позволи български войски да бъдат изпратени на Източния фронт.

Благодарение и на това обстоятелство България запази Южна Добруджа и не бе принудена да отстъпва своя земя на страните-победителки.

Не бива да се забравя, че ако правителството на Богдан Филов бе предложило въздържане от враждебни действия и не бе обявило война на Англия и на Съединените щати, София нямаше да бъде разрушена през 1943-1944 г.

С тази декларация валидността на договора с НАТО няма да бъде накърнена, ако се вземе предвид, че през март 2003 г. парламентът на Турция, воден от специфичните интереси на страната, отказва да разреши използуването на базата Инджирлик и другите военни съоръжения на турска територия във войната срещу Ирак. Въпреки това никой не е подлагал под съмнение принадлежността на Турция към НАТО и значението на договореностите й със САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

В Турция починали получават пенсии и гласуват в Бу

В Асеновград цъфна-отдавна починали изселници се водят живи в регистрите,от Турция си траят за смъртта им.На мъртви души в регистрите се натъкнаха в община Асеновград в опита си да издирят хора,които тази година навършват 100години.При проверката се оказало,че куп български изселници с двойно гражданство се водят живи у нас, но отдавна са починали в Турция.Става дума за лица с двойногражданство, които живеят в Турция и когато се споминат,трябвало българската служба ГРАО да бъде уведомена отТурция.Проблемът засягане не само Асеновград,а България.Това е и риск за истинността на данни при преброяване и избори.Докато докато община Асеновград се опитвала да издири свои съграждани столетници,изселени от години,но с български адрес,станало ясно,че има десетина такива. При засичане на информацията обаче лъснал фактът, че деветима от тях вече не са сред живите,но България не знае.А НОИ плаща пенсии на Турция./Марица/

22.06.2016 08:09:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.