• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Повечето печатни издания тази сутрин избират за водеща новина предложенията на министерствата на правосъдието и социалната политика за промени в Семейния кодекс.

"Забраняват тайната на осиновяването. Родителите ще бъдат длъжни да разкрият на детето истината за произхода му", пише СТАНДАРТ.

"Осиновителите информират осиновения за осиновяването на възможно най-ниска възраст, по най-подходящ начин и в зависимост от индивидуалните му особености", уточнява ТРУД с цитат от министерските предложения. Не е ясно какво означава "възможно най-ниска възраст". Не са предвидени и санкции за родители, които не искат да кажат на детето си, отбелязва вестникът.

"Държавата въвежда пределна възраст за осиновяване на дете", съобщава СЕГА. "Хората, които искат да осиновят дете, ще могат да са най-много 50 години по-възрастни от него".

Родителите ще имат равни права върху детето при развод, пише МОНИТОР. Майката и бащата вече ще имат съвместни родителски права, а детето няма да се присъжда на единия от тях, твърди 24 ЧАСА. Все пак съдът ще преценява, ако единият от родителите по време на бракоразводното дело поиска родителските права само за себе си, уточнява МОНИТОР.

ДУМА съобщава на първата си страница за инициативата на БСП за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност и изслушване на премиера по споразумението между Турция и Европейския съюз за бежанците. Според социалистите "Борисов е говорител на турския рекет", гласи заглавието на материала.

МОНИТОР съобщава за вчерашното сбиване между бежанците в лагера в Харманли и цитира заявление на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че след размириците мигрантите в бежанските лагери вече ще бъдат отделяни по националности.

По мигрантската тема пише и СЕГА. "Заради бежанците България ще получи техника и още 100 граничари от Европейския съюз, съобщава вестникът". Освен помощ за охрана на външните граници на Съюза, на разговорите в края на миналата седмица между представители на българското и германското правителство България е поискала още да влезе в Шенген и еврозоната. Засега София е получила положителен отговор само за присъединяването й към Шенгенската информационна система. Това ще й позволи да получи данни за издирвани лица или такива, на които е отказана виза, обяснява вестник СЕГА.

"Рекордните милион и сто хиляди туристи са посетили България през юли", съобщава КАПИТАЛ DAILY. Увеличението спрямо същия месец на миналата година е с 21 процента. Общият брой на туристите от началото на активния летен сезон през юни е милион и 800 хиляди - число, което статистиката не е регистрирала дори в годините преди кризата. Най-много чужденци, които искат да почиват в България, идват от Русия. За двата летни месеца те са повече от 280 хиляди. Бумът на руснаците по Черноморието е свързван с охладнелите отношения между Русия и Турция, сочи КАПИТАЛ DAILY.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.