• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

„Барометър“: Ако изборите са сега, ГЕРБ води на БСП с 5%

„Барометър“: Ако изборите са сега, ГЕРБ води на БСП с 5%

/КРОСС/ Ако изборите за Народно събрание се провеждаха днес ГЕРБ биха имали 26% от гласовете, БСП - 21,1%, Обединени патриоти - 8,4%, ДПС - 5,7%, Воля - 1,7%, Други - 2,7%, Не подкрепям никого - 2,8%, Няма да гласувам - 29,1%, Без отговор - 2,3%. Това показват данните от телефонно допитване на Агенция „Барометър България", проведено в периода 30 март - 1 април 2018 г. сред 818 пълнолетни български граждани.

65% одобряват позицията на правителството за въздържаност в конфликта Великобритания-Русия 65% от българите одобряват позицията на правителството да не гони руски дипломати от страната, като прояви въздържаност в отношението си към конфликта Великобритания-Русия, породен от случая „Скрипал".

Позицията на България се възприема от обществото като европейска и практически консенсусна, тъй като опозицията - в лицето на БСП, също се солидаризира.

Мнозинството от българите гледат със симпатия към Русия основно заради приноса й в освобождението от турското владичество, продължило 500 години. Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, но българското общество традиционно е с положителна нагласа към Русия или поне не е антируско настроено.

Решението на България да се откаже от изгонването на дипломати повишава нейната тежест на европейската геополитическа сцена. На фона на противопоставянето между Москва и Лондон се формира търсене за компромисна европейска позиция, която страната би могла да предложи, въздържайки се от резки ходове, както вече беше демонстрирано в релацията ЕС - Турция, където движеща бе посредническата роля на България. Традиционно за тази роля по оста Изток-Запад претендира Австрия, но напоследък и страни от Вишеградската четворка като Чехия и Унгария. София също се възприема като мост между Изтока и Запада и е готова да стане посредник, запазвайки каналите за комуникация и в двете посоки.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кои са тия БАРОМЕТЪР, бе? Защо никога не съм видял техни представители в никое ТВ предаване? Има ли поне едно известно на широката публика име, било на социолог или политолог? Анонимници разни!!!

03.04.2018 19:43:08

Анонимен

"А ИСТИНАТА Е... " - БЛАЖЕНИ СА ВЕРВАЩИТЕ!!!

03.04.2018 19:38:44

Анонимен

А ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ ВОДИ С 10% НА ВСЕ.

03.04.2018 13:23:51

Анонимен

,,Това показват данните отТЕЛЕфонно допитване на Агенция „Барометър България", проведено в периода 30 март - 1 АПРИЛ 2018 г. сред 818 пълнолетни български граждани." ...стига глупости има и друг начин да заработите за Великден и то почтен , като казвате истината.

03.04.2018 12:02:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.