• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Таско Ерменков: Да се обединим зад каузата България

Таско Ерменков: Да се обединим зад каузата България

/КРОСС/ „Над 27 години България се лута и всяко правителство си мисли, че с него започва всичко. За това всеки път тръгваме от нула и завършваме с нула. В нашата платформа ние за пръв път залагаме на дългосрочна национална цел, около която да се обединят всички политици и цялата българска общественост. Това е каузата България 8 млн. българи- нито един под прага на бедността". Това заяви пред BTV водачът на листата на „БСП за България" за Сливен Таско Ерменков. Той обясни, че в платформата си левицата е заложила първите крачки в тази посока- борба с демографската криза, повишаване доходите на населението и развитие на икономиката, за да има средства за това, както и за здравеопазване и здравеопазване. „Поставяме на първо място българското, българското производство, българското селско стопанство. Българското, което трябва да ни кара да сме горди, че сме българи", каза още той.
Ерменков обясни, че БСП иска бъдещето на страната ни да е коренно различно от това, което е била България в последните 7 години и това, до което сме стигнали - да сме последни в Европа. Той поясни, че в платформата на БСП са заложени приоритети, зад които левицата отдавна стои и е внасяла голяма част като предложения за законови промени в НС. По думите му БСП е доказала, че предлаганите мерки са реални и че когато обещае нещо, се бори да го постигне.

Нашата цел е достъпно образование за всяко дете

В сферата на образованието Ерменков посочи , че БСП предлага на първо място всички ученици да започват учебната година с учебници, а не както при ГЕРБ без учебници. „След 7 години управление на ГЕРБ статистиката показва, че България е най-неграмотната държава в ЕС. Искаме да променим това", заяви социалистът. Той подчерта, че не случайно лозунгът на БСП е „Поискай промяната". По думите му целта на БСП е образованието да е достатъчно за всяко дете и равнопоставеност между децата. Той подчерта обаче, че това не означава равнопоставено разпределение на бюджетите между държавните и общински училища от една страна и частните от друга, а всяко дете, независимо къде се е родило, да има еднакво по качество образование.
По темата за битовата престъпност и сигурността, Ерменков заяви, че БСП е записала в програмата си създаване на нова карта, с която в районите на селата се създават участъци, които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника, като един служител на реда няма да отговаря за повече от 3 села.
В сферата на икономиката Ерменков обясни, че БСП залага на мерки за подпомагане на българските производители, особено да тези до 35 години.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това го казаха патриотите отдавна, пич. Ти измисли нещо свое.

25.02.2017 01:07:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.