• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Ерменков: От компетентните органи зависи дали ще бъде спряна сделката за ЧЕЗ

Ерменков: От компетентните органи зависи дали ще бъде спряна сделката за ЧЕЗ

/КРОСС/ "От компетентните органи зависи дали ще бъде спряна сделката за ЧЕЗ. Те са тези, които трябва да извършат съответните разследвания и ако има и най-малките съмнения за непочтеност на парите или за неправомерно прикриване на истинските собственици или кандидатстващи за продажбата, то тази сделка наистина трябва да бъде спряна. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Таско Ерменков, депутат от БСП за България.

"Това е сделка, която е между две търговски дружества, която касае обаче над 2 милиона българи, тъй като става въпрос за снабдяване с електроенергия на тези хора, за цените, които те ще плащат и за сигурността дали като натиснат ключа, ще светне лампата", добави той.

Преди днешните заседания в комисиите в парламента и евентуалното изслушване на Гинка Върбакова, собственик на фирмата„Инерком", която спечели сделката за купуването на ЧЕЗ България, Таско Ерменков отбеляза, че няма да я пита за познанията й относно възможността за управление на толкова голяма фирма като ЧЕЗ, защото самата тя е признала, че такива няма. Що се отнася до това откъде са парите й за закупуването на ЧЕЗ България, това е работа на компетентните органи да го установят, добави депутатът от левицата.

Таско Ерменков коментира, че в случая не го притеснява толкова Гинка Върбакова, а че подобно нещо е възможно да се случи в България и то по време на председателството. Че един премиер на България заявява, че друг премиер от ЕС му е дал едни документи и на другия ден този премиер опровергава българския си колега, че българския премиер търси някакви гадове, вместо да погледне собствените си кирливи ризи и да види, че той е виновен за това, което става, той и неговата министърка, коментира още Таско Ерменков.

Той добави, че за него сянката на Бойко Борисов стои зад тази сделка, а дали има други интереси или не, нека компетентните органи да установят това. Според депутатът не е възможно премиерът и енергийният министър Теменужка Петкова да не са знаели за това как се развива сделката с продажбата на ЧЕЗ България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.