• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Корнелия Нинова: Да решаваме повече за правата на гражданите, отколкото за интересите на корпорациите

Корнелия Нинова: Да решаваме повече за правата на гражданите, отколкото за интересите на корпорациите

/КРОСС/ Председателят на БСП Корнелия Нинова връчи на председателя на ЕП Антонио Таяни визията на социалистите за бъдещето на Европа и мястото на България в нея "Повече социална Европа в интерес на хората".

Тя заяви: "Заедно със социалистите и демократите в ЕП и ПЕС изработихме визия за приоритетите на българското Председателство, но направихме още една стъпка напред и Ви предлагаме нашето разбиране за развитието на Европа в следващите години.

Нашето виждане е опряно на пет стълба:
1. ЕС - пълноценен Социален съюз. Нека се обърне внимание най- вече на правата на европейските граждани, а не на интересите на корпорациите. Водеща задача на обновяващия се Европейски съюз да станат правото на труд, достъп до образование, качествено здравеопазване.
2. България в ядрото, а не в периферията на ЕС- ясна стратегия и последователни държавни усилия за присъединяване към Шенген; равноправно участие на България в политиките за отбрана и сигурност.
3. България - активен участник, а не пасивен слушател на европейската сцена. Призоваваме в бъдещите общи решения да се отчитат националните интереси на отделните държави - членки.
4. ЕС, в който политиката на сближаване е израз на солидарност и заличаване на неравенствата между държавите - членки.
5. ЕС, в който Западните Балкани да имат ясна европейска перспектива, а Черноморският регион да стане център на усилията от страна на ЕС в областта на екологията, сигурността и други сфери на партньорство с държавите от региона."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.