• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Хафъзов: „Спящите клетки” – не при ромите, а във футболните агитки

Хафъзов: „Спящите клетки” – не при ромите, а във футболните агитки

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов допуска, че акцията на ДАНС, МВР и прокуратурата срещу екстремизма е политическа поръчка. Според него на този етап акцията е неоснователна и с нея се удовлетворят „пропагандните интереси на определена политическа формация".

Преди да стане депутат Хафъзов, беше секретар на Главното мюфтийство. По време на предизборен митинг в турския град Чорлу той бе записан да казва: „Ей, душички мои, моята душа е ваша. От държавата на забраните България приветствам държавата на свободата Турция. И искам вашата подкрепа...дайте я! България жадува за вас. Споделете моите мъки и решете проблема. Айтос, Добруджа ви чакат. С номер 18. Дайте своя принос. Ако си спомняте, преди две седмици се срещнахме с турския президент. Тогава цяла България се надигна защо Местан се среща с президента? Пропаганда ли правят, си мислеха...После ни забраниха да говорим и да агитираме на турски. След това казаха, че трябвало да говoрим на български с президента на Турция и да има преводач. Да, но смелите турци от Чорлу ще им отговорят, като гласуват на 5 октомври с номер 18. Нали ще го направите? Кой луд ще ми слага вериги? Изненадайте тия откачалки, като гласувате! Както изненадахме Тодор Живков, да изненадаме сега и Бойко Борисов! Забравили са, че за нас отдавна няма забрани. Има съзнания, които искат да разделят българските турци от вас. Ето защо трябва да гласувате. Ще носим знамето на ДПС. Имаме си лидерите Лютви Местан и Рушен Риза. Готови ли сте да носите знамето на ДПС до върховете? Ще видите как за 10 години ние станахме голяма сила. И след изборите ще си спомняте датата 5 октомври като величествена. Ще построим мост между България и Турция - мостът на щастието. С благоволението на Аллах ще стане".

Днес Хафъзов каза, че ще направи обобщен анализ за акцията в Пазарджик след изслушването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев в парламента утре. Депутатът очаква от Писанчев „ясни и категорични доказателства за необходимостта на провеждането на вчерашната мащабна и показна акция".

Според него задържаният Ахмед Муса и групата около него са „дълбоко религиозни, последователни и спазващи ислямските канони граждани, но са фанатични само във вярата и чисто религиозното си поведение". „Не ми е известна информация, че са милитаризирани или паравоенна група, която призовава или прилага насилие", посочи депутатът. Според него се насаждало разбирането, че целта не е тероризмът, а развиващата се ислямска религия и мюсюлманската общност в България. По думите му това е „поредна акция срещу човешките и граждански права в най-изостаналата европейска държава".

„Ако искате да ви бъдат посочени спящи клетки, които всеки момент могат да се активират срещу роми, помаци, турци, мюсюлмани, проследете поведението на футболните агитки", каза още Хафъзов.
Той се опасява, че страхът и омразата, които се насаждат в обществото и в частност в средите на мюсюлмани, ще имат травматични последствия.

„От една страна, цел и обект на вербално и физическо насилие стават мюсюлманите и ислямските религиозни обекти, а от друга - вече привлякохме вниманието на терористите. Те научиха, че в България са имали поддръжници и членове, за които даже не са и подозирали и с които по никакъв повод не са си сътрудничили. Така вече може би станахме тяхна мишена и цел на болните им амбиции и мания за величие, като покровители на угнетените", заяви Хафъзов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоя резак що не е в затвора?

26.11.2014 23:46:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.