• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ЕК: Има опасност имигрантите да се преносочат към България

ЕК: Има опасност имигрантите да се преносочат към България

/КРОСС/ Има опасност имигрантите да се преносочат към България. Взели сме предвид тази опасност, заяви на пресконференция говорителят на Европейската комисия Наташа Берто, попитана дали комисията не се опасява, че със затварянето на пътя за имигрантите през Западните Балкани, те може да се насочат например към България.

„Винаги сме имали предвид възможността пътят да се разклони в други посоки, затова още миналата есен обединихме в обща среща държавите от региона. Поканихме не само държавите от пътя през Западните Балкани. Затова Албания и България участваха в тази среща и са част от конферентните седмични заседания на групата. Следващото подобно заседание е днес следобед", отбеляза Берто.
Тя добави, че вчера Словения е съобщила на ЕК за пълното възобновяване от днес на прилагането на Шенгенския кодекс. Берто поясни, че така онези имигранти, които нямат право да влязат в Шенген, не са подали молба за убежище, или нямат право на закрила, няма да бъдат пропускани през границата.
Групата на социалистите и демократите и АЛДЕ в Европейския парламент изразиха днес опасения, че със затварянето на имиграционния път през Западните Балкани имигрантите може да се насочат към България.
В дебат в Страсбург, посветен на резултатите от съвместното заседание на Европейския съвет и Турция в понеделник, евродепутатите изразиха загриженост от постигнатите договорености с Анкара. Според повечето от тях ЕС не трябва да отстъпва от своите принципи, особено в светлината на последните събития в Турция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еврика !

10.03.2016 08:37:58

Анонимен

Ааа, изобщо не се съмнявайте, че който дирижира процеса с преселението вече е пуснал фитила!

09.03.2016 16:40:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.