• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Патриотите ще инициират общоевропейски референдум за имигрантите

Патриотите ще инициират общоевропейски референдум за имигрантите

/КРОСС/Декларация, свързана с политиката на България спрямо бежанците прочете от парламентарната трибуна днес Красимир Каракачанов - зам.председател на парламента и кандидат за президент от „Обединени патриоти"- НФСБ, АТАКА и ВМРО.
В нея се отбелязва, че патриотите настояват за изнасяне на бежанските лагери извън големите градове и привеждането им в режим от затворен тип.Чрез декларацията се предлага още екстрадиране на нелегално преминалите границата ни, затваряне на държавната ни граница при необходимост, което изисква да се разположат допълнителни армейски подразделения, денонсиране, замразяване или промяна на Дъблинското споразумение.
Патриотичните сили не приемат обвинението, че са подстрекатели на протести срещу имигрантите, „ние от години говорим за проблемите с имигрантите и циганизацията", подчерта Каракачанов. Хората говорят за изселване, а нашите институции - за разселване, установяват Обединените патриоти. Няма да подкрепим нищо, свързани със заселването на големи групи имигранти, уточняват в декларацията си патриотите и напомнят, че подкрепата към към правителството е при определени условия, включващи точки от програмата им.
Ние ще предложим общоевропейски референдум по въпроса с имигрантите, това е тема, която вълнува всички европейци.
Пред българското правителство стои въпрос: дали ще бъде с имигрантите, или с българите, каза още Каракачанов и благодари на всички български партии, които днес в парламента подкрепи приемането на закона срещу носенето на бурките. Това е една добра стъпка, каза Каракачанов.
Следва пълен текст на политическата декларация, поставена от Красимир Каракачанов.


Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Уважаеми господа министри,

В България отново постепенно и неотклонно се повдига въпроса за нови бежански центрове. Тиражираха се дори изказвания за трайно заселване на имигранти в обезлюдените общини, изказвания, които в последствие членове на правителството отрекоха, но фактът, че дойдоха от авторитетна институция, като Националното сдружение на общините в Република България буди тревога. Това би превърнало тези региони в анклави с небългарско население.

Горчив е досегашният ни опит с имигрантите. София и Харманли отдавна показаха, че властта трудно гарантира сигурността на хората. Нашите бежански центрове превръщат българите в съответните населени места в потенциални бежанци. Карат ги да се чувстват не на място в собствения си град, квартал, дом. Това е още един повод да се говори за подмяна на етническия и верски облик на тези райони и то подмяна гибелна за българщината.

Не трябва да допускаме да станем жертва на сбърканата европейска политика по този въпрос, не бива огромните маси нелегални имигранти, чужди по култура, религия и манталитет да се установяват на Българска територия. Трябва спешно действие, а не послушание пред „началниците" в Брюксел.

Затова ние, Обединените патриоти от НФСБ, АТАКА и ВМРО настояваме. Лагерите за имигранти да са разположени на самата граница, извън населените места и да са от затворен тип. Пример за това даде европейска Австрия.

Призоваваме за следните мерки:

1. Екстрадация! Когато някой е влязъл нелегално у нас, той просто трябва да бъде върнат там, откъдето е тръгнал.

2. Затваряне на границите! България трябва да има готовност да прилага сила, като за целта разположи допълнителни армейски подразделения по границата.

3. Денонсиране на Дъблинските споразумения, които ще ни превърнат в голям бежански лагер и буферна зона, населена със стотици хиляди емигранти.

Госпожи и господа народни представители, ние Обединените патриоти от НФСБ, АТАКА и ВМРО отдавна говорим за всичко това. Защо организираме протести? Защото в думите на кмета на София например в последните седмици пролича упрек към нас, че едва ли не ние сме виновните в тази ситуация. Не, госпожи и господа! Попитайте българските пенсионери, хората в селата, попитайте хората, които живеят близо до циганските гета, попитайте хората в пограничните райони, хората около Женския пазар или в Овча купел. Попитайте ги дали ние, обединените патриоти, сме виновни. Ние повдигаме въпросите за нелегалната имиграция, циганизацията, крещящата бедност и битовата престъпност от години.

Политиката на правителството в това отношение не трябва да създава тревога. Хората искат изселване, вие говорите за заселване. Не забравяйте, че нашата подкрепа идва за конкретни мерки за ограничаване на имиграцията. Няма да подкрепим нищо, което насърчава имиграцията.

На България не е необходимо просто да променя политиката си за миграцията. Нужна е съвсем нова политика за имиграцията. Ако върви в тази посока, властта има нашето одобрение.

Българското правителство трябва да настоява за нова обща европейска политика по бежанците и миграцията - политика на ОТБЛЪСКВАНЕ на нелегалните имигранти. Ние, Обединените патриоти впрочем ще предложим общоевропейски референдум по този въпрос. Тепърва този референдум ще става основна тема, защото България и Европа трябва да запазят своята традиционна култура и християнски дух, а имигрантското нашествие ги поставя под въпрос.

Пред българското правителство обаче с особена острота стои въпросът дали ще бъде с имигрантите, или ще бъде с българите. Надяваме се на второто, надяваме се нашия призив да бъде чут.

Уважаеми народни представители и уважаеми представители на властта, българите искат повече патриотизъм в това управлението на България. Патриотизмът е единствената алтернатива за България днес. Колкото по-бързо това се осъзнае, толкова по-добре.

В това отношение оценяваме като първа позитивна стъпка на Парламента, приетият днес закон за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето - т.нар. закон за бурките! Очакване скоро НС да приеме и криминализацията на проповядването на радикалния ислям, както и измененията в закона за вероизповеданията, които спират практиката чужди държави да управляват и финансират български религиозни общности.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.