• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

АБВ и КТ „Подкрепа“ дискутираха необходимостта от данъчна реформа и енергийните проекти на България

АБВ и КТ „Подкрепа“ дискутираха необходимостта от данъчна реформа и енергийните проекти на България

/КРОСС/ По време на разговора представителите на АБВ и на синдиката изразиха становище в подкрепа на изграждането на втора ядрена мощност в България на площадката в Белене. Участниците заявиха, че опитът за противопоставянето на АЕЦ „Белене“ централите в „Марица – изток“ са нелепи и напълно лишения от каквито и да било основания.  Обсъдена бе и възможността България да изгради ново газопреносно трасе, като и от двете страни бе посочено, че държавата ни е закъсняла със строежа на това съоръжение твърде много, което я е ощетило съществено и затова  сега е необходимо страната ни да положи всички усилия за реализирането на такъв проект възможно най-скоро.

От АБВ и КТ „Подкрепа“ изразиха съжаление, че в следствие на поредица от грешни политически ходове сега на България ще се налага да закупува руска газ, но през Турция, което значително ще оскъпи крайната цена. Подчертано бе, че реализирането на такъв тип стратегически енергийни обекти носи не просто полза за икономиката ни, но се превръща и в гарант за националната ни сигурност.

Встрани от енергийната тема от Алтернатива за българско възраждане изразиха и виждането си за това, че е необходим нов подход към хората с увреждания в България, който да им позволява да се интегрират на пазара на труда, а не просто да ги определя като нетрудоспособни и да ги осъжда на „домашен арест“, както на практика се получава в момента със системата на ТЕЛК. Предложението срещна пълно разбиране от страна на КТ „Подкрепа“.

АБВ и КТ „Подкрепа“ декларираха и, че продължават съвместната си дейност в областта на данъчните реформи, които ще намалят бедността.

По време на разговора представителите на политическата сила и синдиката се договориха още и да организират публична дискусия посветена изцяло на проблемите в образователната ни система.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.