• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Андрей Киска към Илияна Йотова: България може да разчита на подкрепата на Словакия за Шенген и еврозоната

Андрей Киска към Илияна Йотова: България може да разчита на подкрепата на Словакия за Шенген и еврозоната

/КРОСС/ Предизвикателствата и бъдещето на Европейския съюз обсъдиха българският вицепрезидент и президентът на Словашката република

„В наше лице България има верен приятел и може да разчита на нашата подкрепа за Шенген и еврозоната.“ Това заяви президентът на Словашката република Андрей Киска на среща с вицепрезидента Илияна Йотова, която е на посещение в Братислава.

Киска поздрави страната ни за успешното председателство на Съвета на Европейския съюз. На срещата бе изразено общото мнение, че на страните от Западните Балкани трябва да им бъде предложена визия за реална евроинтеграция и заедно с държавите членки да работят за развитието на ЕС. Българският вицепрезидент изрази надежда следващите председатели на Съвета на ЕС да продължат започнатата от България политика към тези страни.

Предизвикателствата и бъдещето на ЕС бяха обсъдени на срещата. Основен проблем е миграцията. „Надявам се след европейските избори догодина да се появят силни лидери с идеи, които да работят за нова, преструктурирана политика за миграцията“, заяви Илияна Йотова.

„Популизмът набира все повече сила, тъй като предлага лесни отговори на трудните въпроси и разчита много на страха“, отбеляза Андрей Киска.

„Трябва да отстояваме позициите и интересите на Централна и Източна Европа в рамките на ЕС, защото не сме постигнали още така желаното равноправие и солидарност“, подчерта на свой ред вицепрезидентът.

Като общи за България и Словашката република бяха определени проблемите с демографията и липсата на работна ръка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.