• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Коалиция "БСП лява България" подписа меморандум за сътрудничество за местните избори

Коалиция "БСП лява България" подписа меморандум за сътрудничество за местните избори

София /КРОСС/ На заседание на политическия съвет на коалиция "БСП лява България" бе подписан меморандум за сътрудничество за предстоящите избори.
„Днес даваме сигнал не само на структурите си, а и на гражданите, че запазваме волята си да продължим да се борим заедно, че заедно стоим зад левите стандарти", заяви председателят на БСП Михаил Миков. Той подчерта, че основен момент в меморандума е ангажиментът за съвместна работа и след изборите - по места за реализиране на общите политики и цели.
Според зам.-председателя на НС на БСП Бойко Великов меморандумът играе ролята на послание към избирателите, но и на ангажимент. Той подчерта, че е важно между двата тура да се подкрепят кандидати от коалицията, които стигнат до балотаж, независимо дали кандидатурата е коалиционна или на някоя от партиите. Великов допълни, че в сравнение с предишните местни избори през 2011 г., тази година има значително повишаване на процента на коалиционните кандидатури.
Не на последно място беше изтъкната и важността на това да се води толерантна кампания към кандидатите на партии от коалицията, където има отделни такива.
Лидерите заявиха подкрепата на своите партии за коалицията и твърдото убеждение, че заедно са по-силни и се дава шанс за запазване на лявото в България и реализиране на социалните политики, нужни на гражданите. Те обсъдиха подготовката за предстоящите избори, както и развитието и целите на коалицията след изборите.
На срещата присъстваха: Бойко Великов - зам.-председател на НС на БСП, Катя Николова и Станислав Владимиров - секретари на ИБ на НС на БСП, Светлина Йолчева и Александра Христова - Партия Български социалдемократи, Александър Радославов - Движение за социален хуманизъм, Росен Пешев - ПД „ЕВРОРОМА", Спас Панчев - ЗС „Ал. Стамболийски", Александър Паунов - Комунистическа партия на България, Минчо Минчев - ПП „Нова зора", Емил Георгиев - ПК „Екогласност", Йордан Гергов - ПП Обединена социалдемокрация, Минчо Минев и Васил Коларов - Партия на българските комунисти, Елена Нонева - ПД „Социалдемократи" и Павел Иванов - ПП „Съюз на комунистите в България".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.