• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Константинов: България трябва да покаже единство пред външните заплахи

Проф. Константинов: България трябва да покаже единство пред външните заплахи

/КРОСС/ Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) идната седмица. Основната тема ще бъде евентуални рискове и заплахи за България, състояние на въоръжените сили и необходими мерки. Срещата идва на фона на изострените отношения между Съединените щати и Русия, след като войната на думи между Москва и Вашингтон навлезе в нова фаза.

Преди ден американският президент Доналд Тръмп предупреди в социалните мрежи Русия и нейните съюзници в Сирия да се приготвят за американските ракети, които ще дойдат "хубави, нови и умни". Какви рискове се крият зад тези думи и има ли опасност за България?

Според политическия анализатор проф. Михаил Константинов в момента състоянието на българската армия е такова, че не може от нас да се иска участие във военни действия в Близкия Изток.

"От нас ще се иска декларирана подкрепа, която винаги сме давали. Това обаче не е най-важното в момента. България трябва да демонстрира единство - това иска обществото при тези конфликти. Да покажем, че сме единни срещу външните опасности", категоричен бе проф. Константинов в предаването "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в този момент трябва да се запази здравият разум, защото една изстреляна ракета може да предизвика Трета световна война, "а на никой не му се мре".

Журналистът Асен Агов смята, че свикването на КСНС има смисъл дотолкова, доколкото да се превърне в стимул за развитие на военните сили.

"Не бих препоръчал да се бърза с изводи в една ситуация, която е взривоопасна. Москва си дава сметката, че не може да се изправи срещу силите на Вашингтон в Сирия. В същото време има натиск срещу ролята на Иран в цялата ситуация - става въпрос за оцеляването и интересите на Израел", отбеляза журналистът.

По думите му засега няма вероятност от избухване на Трета световна война, но има твърде много фактори, които трябва да се вземат под внимание и да не се правят прибързани действия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

наблюдател

Проф. Константинов, ние не сме безмозъчни пионки за да подкрепяме глупостите на агресивните империалистически напъни на някои кръгове в САЩ и ЕС. Те открито заявяват, че преследват своите интереси. И ги следват, нарушавайки всички международни договорености и споразумения. Така няма да опазим мира в света! Нужна е принципна позиция, съобразена с международните норми - правни и морални.

17.04.2018 13:28:03

Анонимен

КАКЪВ АНАЛИТИК ,ЧЕ И ПРОФЕСОР Е ТОЗИ КОНСТАНТИНОВ-ЕДИН ФАШИСТ ОТ ГЕРБ.МНЕНИЕТО МУ Е ПРИСТРАСТНО,НЕ ОБЕКТИВНО

14.04.2018 20:28:40

Анонимен

Асан Агов пробит ибрик.

14.04.2018 10:18:56

"От нас ще се иска декларирана подкрепа, която вин

Декларативно обявихме 1941 г. война на САЩ и Великобритания. Т.н. Символична война. Резултатът, от която са НЕсимволично избитите и ранените от НЕсимволичните англо-американски бомбандировки над миртото ни население! "В периода 6 април 1941 година – 1 септември 1944 година Общият брой вражески полети, осъществени над наша територия през годините 1943 – 1944, е над 23 000. На територията на тогавашна България са бомбардирани 168 населени места с над 45 268 бомби. Само в София са разрушени 12 657 сгради и са увредени огромен брой други. Загиналите от въздушните нападения – убити на място, безследно изчезнали и починали следствие бомбардировките са 4208 души и са тежко ранени 4744, от намерените непълни документи са известни имената на 1828 убити и 2372 ранени граждани и на загинали 22 български летци."

13.04.2018 16:30:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.