• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Експерт: Турски поток може да мине през България

Експерт: Турски поток може да мине през България

/КРОСС/ Газовият проект "Турски поток" може да мине през България, заяви президентът на Турската асоциация за енергийна икономика Гюркан Кумбароглу по БНР.
За да се стигне до това обаче, трябва да има решение на високо ниво, допълни експертът

"Разбира се, че е възможно. Първата тръба е предназначена за доставки на газ, които да задоволят нуждите на Турция. Другата тръба ще бъде за доставки на газ за Югоизточна Европа.

В момента България прави всичко възможно да се превърне в газов център на Балканите и да получава синьо гориво през различни тръбопроводиq минаващи през Турция.

Ето защо виждам възможността за промяна на трасето като напълно реална, но все пак трябва да има много сериозна икономическа обосновка", каза Гюркан Кумбароглу.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Спокойно гайди, Турският паток също ще си остане блъф! Не се вайкайте толкова, нищо няма да се промени! Чакайте фалит и разпад на Русия !

18.03.2018 11:34:18

Анонимен

Понеже изпуснахме питомното, сега ще гоним дивото! Защото сме "умни"! Е-е-е... !!!

17.03.2018 20:58:48

видяла жабата, че подковават коня

Ще има да си мечтаем за руския газ и милионите долари от транзитни такси... Турски поток няма как да мине през България, по същите причини, поради които спряхме Южен поток. Той затова е замислен до гръцката граница. От там, на която страна й трябва, ще търси начин да си го достави. Ние за 10 години дори интерконектора с Гърция не сме завършили. А и нали ГЕРБ и соросоидите искат да се оттървем от зависимостта от руския газ? Да доставят евтин и качествен газ от американците. Защо пак искат руски газ?

17.03.2018 20:03:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.