• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Миков: Десният сектор и АБВ „порязаха” стотици хиляди с минимална работна заплата

Миков: Десният сектор и АБВ „порязаха” стотици хиляди с минимална работна заплата

София /КРОСС/ „Десният сектор и АБВ днес отнеха възможността на най-ниско доходните групи да получават облекчения в данъчното облагане". Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Националния съвет на БСП и на ПГ на БСП лява България Михаил Миков. Според него един такъв подход е твърде лицемерен, когато на едно място се правят облекчения за деца, за да може да се оправдават после народните представители, защо са го подкрепили, а се отнема много повече на работещите бедни, които в България са 7% и по този показател страната ни е на първо място в Европейския съюз.
„Очевидно политиката на десния сектор с подкрепата на АБВ ще води България към по-голяма бедност и днешното гласуване е само част от доказателствата за това", заяви лидерът на левицата.
„Видните представители на десния сектор да говорят за цензура е все едно палачите да говорят за състрадание към жертвите". Така Михаил Миков коментира изказванията относно цензурата в 42-то и 43-то Народно събрание.
„Ние не лъжем и фактите говорят сами за себе си - миналата година увеличихме обезщетението за отглеждане на дете на 340 лева, а детските от 35 на 50 лева за второ дете. Защо миналата година, когато предложихме прогресивното подоходно облагане, не получихме подкрепа". Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на БСП лява България Корнелия Нинова. „Ние ще подкрепим увеличението на детските надбавки, но сме категорично против премахването на приетото от кабинета „Орешарски" данъчно облекчение за хората, получаващи 340 лева, с което се връща данъкът им", каза Нинова.
„От ГЕРБ и АБВ искат да отнемат и малкото средства, които се възстановяват на хората, които работят на минимална работна заплата. Това е крайно несправедливо", заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ НА БСП лява България Георги Търновалийски. „Със 150 млн. ли ще решим дефицита и проблема в бюджета, тези 150 млн. лева, които ще вземем от работещите бедни?", попита Търновалийски. По думите му това са хората, които имат най-голяма нужда от помощ.
Социалистът подчерта, че 850 хил. българи очакват да получат тези малки средства, спрямо всички милиарди, които се обсъждат в Народното събрание. „Тези 150 млн. лв. няма да решат проблема в бюджета", категоричен бе депутатът от левицата. Търновалийски подчерта, че приходите са силно занижени и именно с такива мерки се наваксва. „Ако е така, това е жалко и аз се срамувам от това", заключи народният представител.
„Това са пари за черни дни на най-бедните. Няма как да искате да ги обложите". Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Парламентарната група на БСП лява БългарияТаско Ерменков. Той категорично се противопостави на твърденията, че социална политика чрез бюджет не се прави. Ерменков призова при гласуването да се мисли за майките с деца, за бащите, за бедните хора, за които това са едни не малки пари.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.