• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

К. Нинова: До края на тази година БСП ще бъде готова със секторен национален план за развитие на България

К. Нинова: До края на тази година БСП ще бъде готова със секторен национален план за развитие на България

/КРОСС/ До края на тази година БСП ще бъде готова със секторен национален план за развитие на България, който да е различен от това, което прави настоящото управление. Това ще бъде цялостна визия как трябва да изглежда България след 5, 10, 15 години. Това каза в интервю за БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й, БСП тръгва по пътя на връщане на доверието, а лявомислещите трябва да повярват, че БСП е техният представител в парламента. Целта е да вдигнем БСП - и организационно, и като хора, които ще я последват извън нас, декларира тя.

Които искам да убедим, че този път това е партията, която може да ги представлява, че няма да ги излъже, няма да ги предаде, каза Нинова. 

Тя е убедена, че БСП ще се яви на предсрочни парламентарни избори подготвена.

Тази съсипия в държавата повече не може да продължава, всичко върви надолу, всеки ден с това управление е загуба за държавата. Този политически пазарлък, който тече всеки ден между управляващите партии е стъпка напред - две назад, той е пазарлък за постове, не ражда политики, коментира Корнелия Нинова. 

С предстоящото вътрешнопартийно допитване трябва да бъде решено дали БСП да се яви сама на президентските избори или заедно с други формации, включително АБВ, заяви тя и добави: Само БСП сама на президентските избори или търсене на формула и фигура, която да привлече и други, обща лява кандидатура, която да бъде подкрепена и от хора извън БСП.

Лидерът на БСП обаче беше категорична, че диалог с партия АБВ може да има само на равноправна основа.

Не може по този начин, по който те тръгват, със самочувствието и "с бутонките". Те са водачът вляво и БСП е, както каза един техен представител: "Хайде БСП да се качи на влака, че тръгваме". Така няма да стане. Или ще разговаряме разумно или от позиция на силата и на менторски тон никой оттук нататък няма да говори на БСП, каза тя. 

Възможно е обединение на лявото в България, но когато говорим за лявото ние го разбираме като вляво от БСП и вляво от АБВ. Това е много дълъг процес, хората са много обезверени, а лявото е много дискредитирано, необходимо е много време за да се върне доверието в лявото.

Това мнение изрази от своя страна Маргарита Милева, председател на партия "Българска левица". По думите й, новите млади леви формации по-трудно стигат до хората и биват трудно разпознати.

Партията организира на 28 май в София международна конференция "Алтернативи за лява политика". Форумът ще събере участници от България и леви партии и движения от Европа. Ще гостуват лектори от Испания, Португалия, Гърция, Турция и Беларус.

Очакват се и гости от управляващата гръцка партия „Сириза", както и българката Костадинка Кунева, която е евродепутат от „Сириза".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

michael

В късния следобед на 8 май Корнелия Нинова дефилира на сцената с букет червени рози в лявата си ръка. С дясната понечи да поздрави червения конгрес. Вдигна я и инстинктивно изписа с пръстите си знака на победата – исторически символ у нас на СДС и десницата. Преди победителката да се усети и да отвори цялата си длан, мина не повече от миг или два. Точно толкова, колкото да ти се стори, че виждаш мираж, че сигурно халюцинираш. И да не си сигурен точно какво си видял. Даже и политиците понякога казват истината. По-често, когато говорят с жестове, но понякога и с думи. Минути преди финалните сцени на конгреса телевизионна камера улови диалог, изваден сякаш от „Кръстникът”. „Нищо лично, просто бизнес”, заявява небрежно счетоводителят на нюйоркската мафия Ото Бидерман в романа на Марио Пузо. „Нищо лично, нали разбираш?”, казва и Румен Овчаров на брутално отстранения партиен лидер Михаил Миков

25.05.2016 15:53:30

Конгресът на сенките

След първия изборен тур, на който Миков получи 329 гласа, а Нинова – 280, Гергов заедно с друг кандидат за лидерския пост – бившия член на директорския борд на панаира Красимир Янков, сложиха в джобовете си и контролния пакет от акциите на БСП. Останалото е за протокола – аритметичен сбор на балотажа от гласовете на Гергов (55) и Янков (77), прибавени към резултата от първия тур на Корнелия Нинова. Тя е предвидим партньор за разлика от опърничавия Миков. Случайно Нинова е и бивш председател на борда на панаира по времето, в което държавата изпусна контрола върху дружеството в полза на Гергов, а министър на икономиката беше Овчаров. ЧИСТИ СМЕТКИ – ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ.

25.05.2016 15:45:04

Стар бесепар

Какъв диалог с измекярите от АБВ ма предателко. Нинова, гола вода си...Освен преврати да правиш като този в БСП за друго нищо не ставаш...

25.05.2016 15:01:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.