• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Посланик Анатолий Макаров: Владимир Путин много обича България и българския народ

Посланик Анатолий Макаров: Владимир Путин много обича България и българския народ

/КРОСС/ „Голямо и почетно задължение е да работиш като руски посланик, като дипломат и представител на Русия в България.„ Това каза пред медиите руският посланник Анатолий Макаров по повод отбелязването на Деня на дипломацията в София.

На въпрос дали може да каже кога руския президент Владимир Путин ще дойде на официално посещение в България и какво е отношението му към правителството и страната ни, посланикът отговори, че руският държавен глава има действаща покана от премиера Борисов и е въпрос на време да се обсъдят конкретните срокове.

„Що се отнася до отношението на руския президент Владимир Путин към българския народ, то е най-добро и като представител на президента и страната си в България, мога да ви кажа искрено, че ние много обичаме България и българския народ", допълни Анатолий Макаров. Посланикът коментира също така, че българското правителство полага много големи усилия отношенията между двете държави постоянно да се развиват.

По отношение на двустранните разговори между премиера Борисов и руския президент Владимир Путин, той отбеляза, че подобни разговори имат обикновено затворен характер, но по официална информация са били обсъдени въпроси на енергийното взаимодействие на двете страни - в това число продължаването на „Турски поток" през територията на България и възможно сътрудничество по АЕЦ „Белене".

По темата със случващото се във Венецуела, руският посланик коментира, че там се наблюдава опит за държавен преврат. Американското правителство е поставило изпълняващ длъжността президент на страната, което съвсем естествено може да не се хареса на други страни, но има и такива, които са одобрили тези действия, допълни Макаров.

„Ние смятаме, че вътрешните работи на Венецуела трябва да си останат вътрешни, без външна намеса", коментира още посланикът. А що се отнася до руските интереси във Венецуела, Анатолий Макаров допълни, че руската страна се надява, че те ще се спазват при всички положения, независимо как ще се развият нещата в южноамериканската страна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

80% от населението ни симпатизира на Русия С обща езикова култура история традиций Не виждам защо гадните ни политици продьлжават да лаят и ни тикат в тази касапница НАТО Имали сме европейски ценности Това означава отказ от суверенитет от независима политика Залагане на Б-я да служи на чужди интереси Тласка ни кьм нова демогравска и икономическа катастрофа Факта че сме без специалисти в много области показва нивото ни една вече консуматорска а не водеща нация в света

09.02.2019 20:20:54

Дончо

Има защо да обича България , Путин. та нали корена му е от тук от Чипровци. Поинтересувайте се малко затова ни подава ръка, но ние все я хапем и се дупим на чичо Сам.затова сме и на тоя хал момчета...

08.02.2019 23:23:19

DIDI

ПРЕЗИДЕНТА ОТПРАВИ ПОКАНА НА ПУТИН.ПОСЛАНИКА ДА СИ СВЕРИ ИНФОРМАЦИЯТА. БОРИСОВ НА СРЕЩАТА С ПУТИН БЕШЕ КАТО НАПИКАНО МУШКАТО.

08.02.2019 12:37:14

Анонимен

Абе какво стана с поканата на Тръмпи към нашата тиква , сал едни аероплани беха зора . Той рижавия не е и чувал за боко , вършецкия магнаурец ... а последният пак ходи да закусва , персонално с още хиляда и косур молещи се .

08.02.2019 06:53:18

Иван Андреев

Трябва да се прави разлика между братските отношения на двата народа и имперското отношение. Историческата истина трябва да се каже, за да не остане като скрита мина на бъдещите ни добри братски отношения.

07.02.2019 20:02:13

Анонимен

Както пишеше в една силна статия тук, Бойко е еманация на българската простотия, облечена с власт.

07.02.2019 16:49:24

Анонимен

Тиквата се опитва да е като Бай Тошо, обаче хал хабер си няма от политика. Много е далече горкият.

07.02.2019 16:34:50

сан оф дъ бич/санавабич/

Бойко съзнателно,или несъзнателно се ръководи от принципи като...." да се снишим,докато отмине бурята..", " умното агне-от две майки бозае.." и черешката на тортата.." В Бога вярваме,ама...и на дявола да палнем по една свещ,че...знае ли се". Това ,колкото и тарикатско да звучи в нашите български глави у сериозните политици предизвиква само презрение

07.02.2019 16:23:02

Анонимен

Не внимаваш достатъчно колега ! Думите са : ...ние много обичаме България и българския народ....". Никъде не е казано,че България и българския народ се идентифицира с ...правителството на Бойко Борисов! Да ти напомня ли за студенината и гнусливото изражение на Путин,когато бат,Бойко го навали да го целува при посрещането му?! Или за думите на бат Бойко...." големият брат никога не държи карез..." Преводачите се поизпотиха да преведат думата "карез" и накрая се спряха на " не держить зла".Същото както и "шменти-капели".И какво му отговори Путин/даже не поглеждайки го/?! "Много ме безпокои факта,че когато става дума за "големият брат",то обикновено на "големия брат " се налага да плати сметката..." Бойко се смамузи и скоропостижно,още същата вечер си долетя обратно.

07.02.2019 16:14:17

Анонимен

А ние-НЕ ! Така да му кажеш !

07.02.2019 16:09:43

Анонимен

ОБИЧА Я ЗА УПОТРЕБА.

07.02.2019 15:49:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.