• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Президентът награди млади преподаватели

Президентът награди млади преподаватели

/КРОСС/ Нашите млади хора трябва да имат представата за света, отворена и активна, и трябва да мислим за образование извън класната стая. Това заяви президентът Румен Радев, който награди победителите в конкурса за млади преподаватели "Най-важният урок: послание към бъдещите ми ученици". Инициативата е под патронажа на държавния глава.

Вие сте хората, от които зависи бъдещето на България, вашето не е професия, а призвание, обърна се Радев към преподавателите. Учителят достига до съзнанието на учениците, а истинският педагог достига до техните сърца, отбеляза президентът и допълни, че комбинацията между добър учител и добър педагог може да завладее съзнанието, духа и сърцето на учениците.Това е нещо, от което имаме нужда, защото вие сте хората, които ще предадете спойващия елемент на нашето общество - нашите ценности, култура, народопсихология, без което бихме живели в един механичен свят, каза Румен Радев. Той посочи, че светът, в който живеем днес и в който ще живеем утре, става все по-сложен. Искаме да видим успяла, съвременна, модерна България и вие трябва да намерите начин да създадете тази България, заяви държавният глава.

Той каза, че в есетата за конкурса е видял картина на тази България, картина, в която учащите не просто ще запаметяват готови знания, а ще станат млади хора, които имат активно отношение към света, задават си въпроси, търсят информация и я осмислят критично, които имат умения на адаптивност, творчество, на провокиране и търсене на истината, които градят модела на успешното общество. Поздравявам ви за вашите идеи образованието да не се заключва в класната стая, отбеляза президентът.Радев припомни, че 65 процента от тези, които сега постъпват в училище, ще упражняват професии, които днес ги няма и ще е необходимо да се създаде креативност у тях, за да бъдат подготвени. Държавният глава пожела успех на преподавателите в начинанието да върнат възрожденския образ на даскала - будещ уважението на човек, който се грижи за своите обучаеми и ги готви за бъдещето.

Кампанията подкрепя български студенти и докторанти - бъдещи учители, които вярват, че тяхното призвание е да бъдат преподаватели и искат да се развиват в тази сфера в България. В конкурса са взели участие 370 души, които са изпратили есета по темата. Наградени са 11 участници, които ще получат по 6000 лева годишна стипендия, разпределена по 500 лева на месец за всеки победител. Наградният фонд е осигурен чрез търг, на който са продадени отпечатъци от ръцете на известни българи, сред които и президентът Румен Радев, Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Васко Василев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, група "Сигнал", Георги Мамалев и други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.