• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Генерал Константин Попов: Независимостта е отговорност, но е и единство

Генерал Константин Попов: Независимостта е отговорност, но е и единство

/КРОСС/ Ген. Попов, какво е за вас Денят на Независимостта? 

- Независимостта - това е отговорност, но това е и единство. Ние всички заедно, българи, преди 108 години сме решили, че можем сами да вземем решения, да отговаряме за тях, да се чувстваме свободни и в края на краищата да бъдем един народ. 

Господин генерал, чувствате ли се наследник на онези храбри, български офицери, станали гарант на Съединението на България и така осигурили нейната независимост? Чувствате ли се приемник на министъра от времето на Деня на Независимостта, ген. Данаил Николаев, патриархът на българската войска? 

- Определено Българската армия е играла важна роля в обединението на България, в обявяването на независимостта на България и днес Българската армия изпълнява същата роля. Ние сме един основен стълб на държавност, гарант за това, че България ще я има. 

Правили ни независими Денят на Независимостта? 

Всъщност ние правим Денят на Независимостта, ние сме тези, които искаме да бъдем независими, ние да си вземаме решенията, ние да си определяме съдбините. 

 Господин генерал, как се вписва този ден в условията на членство на България в ЕС и НАТО, в условията на глобализация и бежанска криза? 

- Точно за това ние трябва да сме независими, за да можем ние да си носим отговорността за взетите решения. Ние трябва да имаме силна дума, която да се чува, ние трябва да носим отговорността за България, за собствената си отговорност. За това ние да сме силна, просперираща нация в Обединена Европа. 

Източник: Агенция "Фокус"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.