• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "България усвоява нищожни суми от евромилиардите за наука", пише "Сега". В доклад на Сметната палата е констатирано, че това се дължи на липса на координация на няколко министерства, липсата на капацитет в тях, затруднения в съфинансирането от банките и други. "Капитал дейли" също пише за доклада на Сметната палата и допълва, че за две години за иновации са финансирани едва 91 проекта, което е 1,7 насто от общия брой проекти на всички държави, участващи в програмата "Хоризонт 2020". Основните проблеми са в Министерството на образованието, пише още вестникът.

"Дума" също акцентира върху проблема със заглавието "България не насърчава учените си". 

"Удар и върху лавандулата, тотален срив в цените и ниски добиви от маслодайната култура". Това е водещото заглавие на "Земя". Обилните дъждове и резките смени в температурите водят до ниски добиви на печелившата в последните години дейност, поясняват производители."

В нарушение на два закона, енергото ни раздава личните данни", съобщава "Телеграф". Ако не заявим лично, пред представител на ЧЕЗ, несъгласието си, дружеството може да се разпорежда с данните ни и да ги дава на застрахователи, на компании за директен маркетинг и други. Новата тол такса в Гърция от вчера ще оскъпи транспорта, казват превозвачи, цитирани от "Монитор". 

"Калугерите ни започнаха да емигрират в Гърция", пише "Монитор". Монасите издържат сами, без помощ от Църквата, 60 манастира, получават заплати само срещу отчет на приходи. 

"Стандарт" информира, че ще привличаме инвеститори от Дубай и Катар, след като страната ни се е присъединила към Световната организация на свободните зони. 

"24 часа" цитира премиера Бойко Борисов, който забрани изсичането на стотици дървета в Силистра, за да се работи по европроект и разпореди проверка по случая.

Седмичният "168 часа" предлага пълен списък с ползите и негативите, ако България приеме веднага еврото, както настоява председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Вестникът интервюира популярния у нас американски икономист Стив Ханке, според когото за малки страни като България еврото е капан и трябва да бягаме от него. "Ще имате невероятни бюджетни проблеми", добавя проф. Ханке.

Седмичното списание "Икономист" също пише по темата с обобщение "Членството ни в еврозоната означава стабилни банки и ниски лихви, но и потискане на доходите".

В интервю за "Сега", министърът на външните работи Даниел Митов, който е в делегацията ни на срещата на НАТО във Варшава, заявява "Нито "вълците на Путин", нито бежанците имат нещо общо с нашата позиция за срещата.

"Посланикът на Полша у нас Кшищоф Краевски, уверява, в интервю за "Труд", че страната му, като домакин на форума, ще положи усилия за разработване на реалистичен модел за бъдещ диалог с Русия. "24 часа" предлага анализ за ползите и вредите от проектозакона за борба с тероризма, като ги обобщава до седем. Сред тях са аналози със законодателството на други държави. Актьорът Христо Живков, който игра Свети Йоан във филма на Мел Гибсън "Мъките Христови", сега е любимец на друг световноизвестен кинорежисьор - Емир Кустурица, съобщава "Стандарт".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.