• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Подариха на президента Радев книга на руския министър на културата за Освободителната война

Подариха на президента Радев книга на руския министър на културата за Освободителната война

/КРОСС/ Българският президент Румен Радев получи книгата „Война" на министъра на културата на Русия и председател на Руското военно-историческо общество (РВИО) Владимир Медински като подарък по случа 140-ата годишнина от Освобождението на България, предава ТАСС.

„Подарихме на президента на България Румен Радев книгата „Война" на В. Медински на български език", съобщава РВИО.

Подаръкът на българския президент му е предаден от Владислав Кононов, изпълнителен директор на обществото.

Той отбеляза, че войната за независимост на България е получила голям отклик в руското общество.

"Войната за независимост на България, за свободата на братския славянски народ по равнище на подкрепа и патриотичен подем, е сравнима за Русия единствено с Великата отечествена война. Освободителната мисия предизвиква огромна реакция в руското общество. Създадени са славянски комитети, много граждани на Руската империя даряват за нуждите на армията. Ярко се проявява руският Червен кръст, чиито отряди активно работят на фронта", допълни Кононов.

По повод празничната дата се проведе изложба посветена на 140-годишнината от освобождението на България във Военната академия „Георги Раковски" в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

България и Русия са братски държави

Затова и Освобождението на България от 500-годишно турско робство от армията на Русия е общ празник за двете братски държави. Както потвърди руският патриарх Кирил, България е дала на Русия славянската азбука и православната вяра. Русия пък ни освободи от турско робство и възкреси България. Слава на руските братя освободители, пролели кръвта си за освобождението на България. Слава на българските опълценци, паднали за свободата на България в редовете на руската имперска армия!

04.03.2018 17:39:36

Анонимен

Никоя държава не дели своя национален празник с чужда държава

04.03.2018 16:40:26

Анонимен

Даа..3-ти март се оказа русофилски празник

04.03.2018 16:39:23

Анонимен

Какво падение на българския президент, който дори в смъртта на една война търси текуща политическа целесъобразност, като пропуска да спомене освен руските и българските и войните от други нации и най-вече да спомене собствените ни герои.

04.03.2018 16:39:01

Анонимен

Само ден преди изказването на Корнелия Нинова станахме свидетели на акт на васална преданост и покорство, демонстриран от български държавник от най-висок ранг. Срам огромен… Вицепрезидентът Илияна Йотова, дългогодишен активист на същата тази партия, паднала на колене пред руския патриарх Кирил, посрещайки го на летище „София“. Не е за вярване, но се е случило.

04.03.2018 16:38:09

Анонимен

Абе, от цялата годишнина се получи едно комунистическо Мъпет шоу, жалко...вместо миряни и граждани ченгета с лоши погледи, съчувствам на миряните, а еротичната поза на Йотова запечатена на снимката е достойна за архива на БКП.

04.03.2018 16:35:50

Анонимен

То бива,бива навеждане, но такова чудо в най-новата ни история не е виждано. Твърде жалко,че отново сме без национално достойнство,

04.03.2018 16:34:41

Анонимен

Клякането като политика - Илияна Йотова се кланя Нему, не Богу Падна на колене пред руския патриарх, а на българския отказа да целуне ръка

04.03.2018 16:32:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.