• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Горещата вълна ще продължи до края на седмицата

Горещата вълна ще продължи до края на седмицата

София /КРОСС/ Горещините ще обхванат в сряда цяла България. Жълт код за опасно високи температури е обявен в 24 области. Само в София, София област, Перник и Кюстендил няма обявен код. По данни на НИМХ, навсякъде, където е обявен жълтият код, температурите се очаква да достигнат до 37 градуса. В Плевен се очаква максимална температура от 36 градуса.
Над цялата страна ще бъде предимно слънчево и горещо. Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопския масив са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 27°, на 2000 метра около 19°.
По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 30°-32°.
Заради продължилото засушаване продължава да има опасност от пожари в части от северна България и райони в югоизточна, където е обявен код Червен заради опасност от пожари.
Горещата вълна ще продължи до края на тази седмица. Това показва средносрочната прогноза за времето, представена в Дарик кафе. В низините на Северна България и по поречието на река Дунав температурите ще достигнат до 36-37 градуса. До 25 август не се очакват значителни валежи. Ще има локални превалявания както в Западна, така и в Южна България. През тази седмица е възможно в четвъртък-петък да превали в някои планински райони.
В началото на следващата седмица е възможно на отделни места в Източна България да превали слаб дъжд. След 17 август ще настъпи леко понижение на максималните температури. Ще бъде топло, но не се очакват екстремни жеги, съобщава Дарик.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.