• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Брюксел проверява поръчката за туристическото лого на България

Брюксел проверява поръчката за туристическото лого на България

/КРОСС/ По сигнал за нередност управляващият орган на Оперативна програма „Регионално развитие" проверява изпълнението на договора за разработване на стратегия за туристически бранд „България", съобщи пресслужбата на Министерството на туризма в отговор на въпрос на „Дневник" дали България ще бъде глобена със 160 хил. лв. по проекта, както днес пише „24 часа".

До момента няма наложена финансова корекция по проекта, уточняват от ведомството. Оттам уверяват, че Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) не е получавало писмо от Европейската комисия за евентуална санкция, свързана с провеждането на конкурса.

От Управляващия орган по програма „Регионално развитие" е регистриран сигнал за нередност при изпълнението на Закона за обществените поръчки. В момента сигналът се разглежда от Управляващия орган по програмата, а представител на министерството е бил изслушан пред разследващите.

По процедура окончателното решение дали да се наложи финансова корекция, или не, тепърва предстои.

Поръчката за изработване на туристически бранд България бе спечелена през януари 2013 г. от „Обединение за бранд България". Цената бе 1,6 млн. лв. с ДДС. Създаденото лого обаче беше посрещнато с доста критики, а се оказа и че е почти същото като това на Киргизстан.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще се запознае с документацията по изпълнението на проекта и ще се срещне с ръководството на управляващия орган, информира министерството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.