• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

EVN България дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в горски парк „Амзово“ край Смолян

EVN България дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в горски парк „Амзово“ край Смолян

/КРОСС/ Дарението е част от програмата „EVN за България" която през 2016 г. подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България

В горски парк „Амзово" край град Смолян беше представен проект, в рамките на който EVN България подкрепи изграждането на фотоволтаична система за образователни цели и демонстрационна пиезопътека за зелена класна стая.

Фотоволтаичната система осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейности, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г. са на общ стойност 9360 лв., като финансирането, предоставено от ЕVN България е в размер на 7460 лв

На представянето присъстваха Станислава Николова, ръководител проект от сдружение „Fun in the Mountain", което стои зад реализацията на парк „Амзово", Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVN България, Калина Трифонова, зам.- председател на компанията, Костадин Величков, изп. член на съвета на директорите на EVN България Електроразпределение, Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян и Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.

Новото оборудване в горски парк „Амзово" ще подобри условията за обучение на децата от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали рационално използване на енергията. „За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование", сподели г-н Дик.

Проектът в парк „Амзово" е част от програма „EVN за България", в рамките на която EVN подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България от общо 77 кандидатури. Другите три осъществени проекти са: подобрение на средата в сградата на Школа по изкуствата „Емануил Манолов" в гр. Казанлък към Народно читалище „Искра 1860"; мерки по енергийна ефективност в детско отделение на МБАЛ „Пловдив", изпълнени от група „Добротворци"; смяна на дограма и нова електрическа инсталация в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в гр. Пловдив, изпълнени от сдружение „Паралелен свят".

Информация за проектите е налична на: https://www.evn.bg/Otgovornost/EVN_za_BG/2016/Results.aspx

Общата стойност на всички четири проекта е над 41 500 лв като „EVN за България" е предоставила над 38 000 лв. от средствата.

EVN България стартира програмата в началото на 2016 г. като част от стратегията си за корпоративна и социална отговорност с акцент постигането на максимален обществен и екологичен ефект, устойчив във времето.Кандидати бяха юридически лица с нестопанска цел, граждани, читалища, училища и детски градини. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средствата, които може да отдели в рамките на своята корпоративна социална отговорност, към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.

„ЕVN за България" за 2016 г. е второто издание на програмата. Първото издание през 2015 г. беше посветено на корпоративното доброволчество от страна на сътрудниците на компанията, които осъществиха 60 акции в 28 населени места в Югоизточна България. Над 420 сътрудници се включиха в доброволчески акции с подкрепата на компанията. Така бяха подпомогнати центрове за настаняване от семеен тип за деца, домове за възрастни хора, центрове за деца с увреждания, детски градини, училища, бежански център, читалища, театър, музеи и др. Техните постижения са публикувани на интернет страницата на компанията на следния линк:
https://www.evn.bg/Otgovornost/EVN_za_BG/2015/EVN_za-BG_Akcii.aspx

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.