• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Павлова: Искаше ми се да не започваме председателството с протести

Павлова: Искаше ми се да не започваме председателството с протести

/КРОСС/ Видеоклипът „Това е България" има една основна и ясна задача - чрез него да покажем България като „скритото бижу" на Европа. Това обяви министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на представянето на два видеоклипа в Зала 3 на НДК, предава „Фокус".

„България, която е непозната, показана през погледа на младите хора, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед. През погледа на история, традиции, култура, икономика, дигитални възможности", заяви тя.

„Визуализираме начина, по който искаме да достигнем до всички, които се интересуват от Председателството и какво е България", обясни Лиляна Павлова.

„Планирали сме 3 клипа. Днес представяме 2 от тях. Единият клип е „Това е България", с който искаме да покажем България, която е може би непозната за част от гостите ни. Вторият клип описва приоритетите на Българското председателство. Третият клип ще покаже известните българи, българските постижения, какво сме дали на света. Надявам се в следващите седмици да можем да го представим", коментира Лиляна Павлова.

„Музиката на председателството е специално композирана от Краси Тодоров. Ще се използва във всички аудио-визуални материали", каза още министърът.

Първото излъчване на клиповете ще бъде в Зала 3 на НДК на 12 януари, когато след официалното откриване на 11 януари, ще бъде и първото пленарно заседание на Колегиума на комисарите с президента Жан-Клод Юнкер и българското правителство.

„Оттук нататък с тези клипове ще започва представянето на всички съвети, които предстои да заседават- формалните в Брюксел и неформалните в София", посочи тя.

„Клиповете на Българското председателство ще бъдат и на английски език, ще ги има и допълнени със жестомимичен превод, за да можем да покрием аудиторията в максимална степен", обясни Лиляна Павлова.

„Заявката ни е да дадем правилната посока - на единението и единството, което да ни направи силни, да направи Европа едно добро място за живеене за младите ни хора. Надявам се всички заедно в духа на единството да представим България като едно съкровище", каза министърът.

Тя коментира и темата с протестите, които очевидно ще съпътстват началото на европредседателството ни и по конкретно тези, които са насочени срещу приетия нов план за управление на Национален парк "Пирин".

"Протестите не ни притесняват, стига да са в законоустановения ред, да не са целенасочено избрани като дата, да не се търси провокация с цел опетняване името на България. Всеки има право на протест, желанието и намеренията на тези, които решават да протестират са тяхно право. Стига да бъде спазен законът и те да бъдат регламентирани по съответния ред", посочи тя.

„На мен лично ми се иска да не започваме Председателството с протести, независимо каква е темата. Не за друго, а защото на посещение в България ще бъдат всички европейски и международни медии именно, за да видят България", коментира Лиляна Павлова.

„В името на това да защитим и покажем каква България искаме да познават и да видят за мен лично е по-добре това да е каузата около всички нас, но нека да видим", посочи министърът.

В отговор на въпрос колко средства са отделени за клиповете за Българското председателство Лиляна Павлова поясни: „Целият бюджет е 202 хил. лева и включва разработването на трите клипа, композирането на музиката, анимацията, логото, визуалната идентичност".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Убиецът от Нови Искър не е патриот . Нарочно сигурно го е направил да ни изложи в началото на председателството. Никакъв патриотизъм!

07.01.2018 20:32:02

Анонимен

То и на мен ми се иска да живея в нормална държава със закони и ред а не на територия управлявана от зад океана, ама нема!

05.01.2018 17:59:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.