• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Съвпадение ли идването на руски агент в България с отравянето на Емилиян Гебрев?

Съвпадение ли идването на руски агент в България с отравянето на Емилиян Гебрев?

/КРОСС/ Ако е имало такива банкови преводи между Венецуела и България, аз заявих още вчера - ние може би сме първата политическа партия, която много ясно направи тази декларация, това е много тежък провал на България. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Румен Петков, лидер на АБВ. Първите действия трябва да бъдат ясни и категорични, защото според мен провала на финансовото разузнаване тук е повече от видим, добави той. Аз не знам дали в случая говорим за нещо, което е премълчано или просто не е видяно, допълни лидерът на АБВ - ако е невидяно е тежък професионален провал, ако е премълчано, е въпрос на други инструменти за аргументации на компетентните органи да го премълчат. Но тук става дума за банковия надзор и за финансовото разузнаване и аз още вчера апелирах господин Димитър Георгиев, който е изключителен професионалист и почтен човек, председателят на ДАНС, да вземе незабавни кадрови мерки, каза още Румен Петков. Аз още 2007 година предупредих, че събирането механично на тези служби и вкарването на финансовото разузнаване в контраразузнавателните звена, ще доведе до такова размиване, че ще се загуби контрола, добави той. Лидерът на АБВ коментира, че той има достатъчно основания да счита, че Венецуела през нас е прала пари, но все пак това трябва конкретно да се докаже.

По темата дали вижда връзка между случая „Скрипал" и отравянето от 2015 година на бизнесмена Емилиян Гебрев, Петков коментира, че той е бил човека, който е защитавал оръжейния бизнес в България като цяло. Включително съм бил до господин Гебрев, когато се отнемаха лицензите на предприятията му и това беше много груба грешка на икономическия министър и аз съм го казвал публично, добави лидерът на АБВ. Да се прави връзка със случая „Скрипал", където има едно категорично произнасяне на министър-председателя Тереза Мей - тя казва, че това е Русия, че отзад стои Путин, това са руски хора. Ами хайде да кажем и другата истина - нейния предшественик, Тони Блеър излъга цял свят, че в Ирак има химически оръжия, Ирак беше разбит, смазан, оказа се, че химически оръжия няма. Ние изпратихме там войска, само че получихме ковчези, каза още Петков. Кой съди днес Тони Блеър за тази грандиозна лъжа - това е най-грозната лъжа в новата история на Европа, допълни той. Оръжейния ни бизнес започна да се съсипва още в началото на 90-те години и то съвсем не от Русия, каза още лидерът на АБВ. Ако Русия цели да ни съсипе оръжейния бизнес, просто ще си прибере лицензите и ще приключим, каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.