• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Румен Петков: „Коалиция за България” предлага силна алтернатива

Румен Петков:  „Коалиция за България” предлага силна алтернатива

/КРОСС/ „Аз мисля, че двете теми са неделими”, това заяви в интервю за предаването „Седмицата” по Дарик радио председателят на „АБВ” Румен Петков.

„За съжаление, в момента отсъстват и двете. В момента битката между ГЕРБ и БСП цели да убеди обществото, че са те, че няма други. Но всъщност и действително, на терена на къщите за гости и апартаментите, и терасите, и сауните без пари, са само те, или главно те. И хората, в крайна сметка, трябва да разберат, че това е един грабеж и че авторите на грабежа са БСП и ГЕРБ. И, че днес, тези които гласуват, тези които подкпрепят БСП и ГЕРБ, стават съучастнииц в този грабеж. И ние от „Коалиция за България”, с номер 10, искаме да предложим на хората силна алтернатива”, категоричен беше Петков.

По думите му, скандалите с апартаментите, терасите, барбекютата, къщите за гости се превръщат в основна тема на евроизборите.

„Някак си, от обществото бяга анализът на това, което направихме до сега. Европа има специална политика за регионите. България, при 12-годишното си членство, от които 8 управлява ГЕРБ, 4 – БСП, разполага с около 8-9 млрд. евро за развитие на регионите. Видимо е, че някои от регионите ни потъват, пропадат – Видин, Монтана, Враца”, коментира Петков.

„Ние от „Коалиция за България” предлагаме специална програма за развитие на Северозапада. Т. е., отварянето на ножицата между регионите в България става все по-брутално. И това хората трябва да го видят. И трябва да е ясно, че всичките ни досегашни евродепутати са съучастници. Такъв тежък провал на евродепутати няма друга държава. Нашите евродепутати гласуват срещу „Северен поток” или не са в залата, до един. Утре ние ще искаме от Германия, от Франция, от Италия, от Холандия да ни подкрепят за пряка доставка на газ за България, защото всички тези ни докараха до там, да си вземаме руска газ от Турция. Нашите евродепутати, гласувайки против „Северен поток”, гласуваха против България”, акцентира Петков.

Едно от основните послания на „Коалиция за България” на тези избори, според Петков е мирът: „Ние сме единствените, за съжаление, които говорим за мир, за недопускане на преосмисляне на базите, които са на наша територия, недопускане на разполагане на нови контингенти на наша територия, категорична декларация, правителството да заяви, че на българска територия няма да се разполагат ядрени оръжия. Да кажем достатъчно ясно и категорично, че България ще бъде стожер на мира и на Балканите, и в Черно море”.

„Второ, край на двойните стандарти. Защото Европа, за съжаление, стана съучастник в нарушаване на международното право и в налагане на двойните стандарти. И трето, много е важно силна България в силна Европа, България, която може да защитава собствения си интерес”, каза още Румен Петков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

руслямистите в рАЗИЯ ,ВЗЯТКИТЕ В рУБЛЯХ

Гласуваш за Гоце Помака , не за Делчев и за пиянътъ Глъвъ с фонтаните , ПОЛУЧАВАШ ШАЙКАТА ГЕРБ .РАБОТАТА ЩЕ Е АбъВъГъЗъ НА БЪЛГАРИТЕ.Наздраве за ментаците и крепящите на Боко и ДПС диктатурата в вМутристан. Кой набута БСП в блатната коалиция с поганецаДоган и Дебелян .На вас да ви плащат единствено в инфланионных рублЯХ .айде друм с уан -уей тиккет в рАзия , РУСЛЯМИСТИ ФАЛШИМЕНТИ.

04.05.2019 14:26:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.