• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Георги Гергов пред ветераните в БСП: Вашата задача е да покажете на хората перспективата

Георги Гергов пред ветераните в БСП: Вашата задача е да покажете на хората перспективата

/КРОСС/ В делова атмосфера премина заседанието на Движението на ветеранието в БСП от област Пловдив. Актуалната политическа обстановка и тревогите си за развитието на страната социалистите споделиха с Динко Желев, председател на НС на Движението, Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив и председателят на ГС на БСП Пловдив Красимир Трифонов. Проф. Ангел Гроздин, председател на ДВ в област Пловдив представи насоките за работа на движението, като отчете добрата работа на структурите в общините в осъществяване на най-важната цел- утвърждаване на БСП като единствена алтернатива, а на движението като страна за засилването на обществената активност на гражданите, които споделят левите идеи.

„Постоянни разговори с хората, работа за реално провеждане на политиката на БСП в подпомагане на възрастните хора, така очерта Динко Желев задачите пред ветераните. „БСП предложи преизчисляване на пенсиите, внесохме така необходимия Закон за възрастните хора, който е стъпка в посока подобряване на живота на възрастните хора. Този закон все още не е влязъл за обсъждане в парламента. Трябва да направим така, че да се реализира тази политика в името на всички, които строиха България.", разказа за работата на национално ниво той.
Болезнената тема за Русия бе в основата на зададените към Георги Гергов въпроси. Областният лидер заяви отново своята позиция за отмяна на санкциите срещу Русия в името на нормализиране на отношенията ни, което е подкрепа и на националните и икономически интереси на България.

„БСП трябва да даде сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същност са убедени русофили. Трябва да заявявим категоричната си позиция за отмяна на санкциите срещу Русия и спиране на вендетата, която се води в момента. Трябва да покажем на Европа, че България е държава, достойна за респект и уважение, държава, която отстоява своите интереси.", заяви Гергов, който е и почетен консул на Руската федереция в Пловдив. „По места хората не виждат перспектива, вие сте тези, които трябва да им дадете онази искрица, пламъчето, което ще ни съхрани. Това е нашето бъдеще.", завърши Гергов.

От своя страна Красимир Трифонов поздрави членовете на обединението, заявявайки, че активът на движението е съставен от хора, доказали се в своята професионална сфера." Вие сте основата на партията, тези, които зная, че няма да ни предадете, няма да предадете идеите на левицата и винаги можете да разчитате на нашата подкрепа." , заяви председателят на БСП в града.

По време на дискусията участниците се обединиха около позицията, че БСП трябва да предприеме инициатива за запазване на националните интереси и с всички законови и парламентарни средства да противодейства на включването на България в изкуствено създадения скандал с изгонването на руски дипломати.

"П О З И Ц И Я на Движението на ветераните в БСП област Пловдив

Ние, членовете на Движението на ветераните в БСП в област Пловдив настояваме Българската социалистическа партия да заяви остра и категорична позиция срещу антируската кампания, която се води в последните дни.
Смятаме, че безпрецедентните и необосновани действия на екстрадация на руски дипломати от страни-членки на ЕС и НАТО не трябва да бъдат подкрепяни.

Подчертаваме, че да се проявява солидарност в случая „Скрипал", без да са представени доказателства за вината на Руската Федерация, е престъпно и безотговорно държавническо поведение.

Твърдим, че България е самостоятелна и суверенна държава, затова трябва да се държи като такава и да се ръководи от нормите на международното право и от собствените си национални интереси. Натискът и менторският тон от страна на държави, пък били те и членки на ЕС и НАТО, са неуместните и недопустими. Взаимното уважение и зачитане при изразяване и отстояване на суверени позиции са основополагащи и неотменни принципи в съюзите и организациите като ООН, ЕС и НАТО.

Напомняме, че прибързани постъпки поставят България в риск.

Считаме, че БСП трябва да се противопостави на правителството, в случай на дипломатически процедури по отзоваване на наши и екстрадация на руски дипломати.
Настояваме за ясна и недвусмислена позиция от БСП, от която да е видно, че българските социалисти са против „гоненето" на руски дипломати от Република България!
България не трябва да бъде заложник на конюнктурна геополитика, която обрича бъдещето ни, разрушава исторически и духовни връзки с Руската федерация."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.