• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Всички знаят, че корупционната ситуация е тежка, но политиците бягат от конфронтация

Всички знаят, че корупционната ситуация е тежка, но политиците бягат от конфронтация

/КРОСС/ „Въпросът е след като кажеш А, а той на няколко пъти каза А, дали ще кажеш Б. В България всички знаят, че корупционната ситуация е тежка, но няма политик, който с тежестта на авторитета си да влезе по-надълбоко и да се конфронтира с тези, заради които няма светлина", посочи политологът Даниел Смилов по бТВ, като използва метафората за злоупотребите, извършвани в „тъмнина" от изказването на държавния глава пред студенти вчера.

По думите му в момента антикорупционният модел търси нередности само в опонентите на управлението.

„Радев казва „Вие крадете и лъжете!". Ако някой не може да направи разлика между корупция и кражба, това е за негова сметка, това са съвършено различни понятия (...) Корупцията е нещо много по-изтънчено и фино, никой не се е справил с корупцията докрай , тя си стои във всички наши партньорски общества, но с кражбата са се справили", подчерта на свой ред Стойчев.

Двамата се сблъскаха по темата за отношението на Радев към геополитическата ориентация на България. Даниел Смилов посочи, че „виждаме една политика, която потенциално може да изведе България от европейската орбита и да я направи нещо като сива зона", като даде пример с призивите за сваляне на санкциите срещу Русия в момент, в който вероятно даже ще бъдат засилени.

„Българските гласоподаватели са най-проевропейски настроените в ЕС. Това, че България трябва да води балансирана външна политика, не означава, че България напуска своя отбор", категоричен беше Кънчо Стойчев.

Двамата споделят мнението, че на този етап за президентска партия е трудно да се говори и по-скоро с тази реторика Румен Радев иска да покаже, че не е зависим от издигналата го БСП.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.