• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ в. Новинар

Лютви Местан: Голямата политика е грижата за малкото населено място
„За ДПС голямата политика е грижата за малкото населено място, за малкия квартал, за малкия земеделец, за малкия човек". Това заяви лидерът на движението Лютви Местан в Бяла Слатина, където в събота партията откри предизборната си кампания с митинг-концерт пред повече от 2000 членове и симпатизанти. На събитието присъстваха и водачите на листи от Северозападна България.

в. Монитор
Кънев клекна, РБ отива на избори без лидер
Десните пак набират пари за кампанията с аукцион
Вместо за съюзен конгрес ръководството събра делегатите за рок концерт
Наследникът на Иван Костов в ДСБ Радан Кънев, който се гласеше да поеме юздите на Реформаторския блок като едноличен лидер, клекна вчера пред партньорите си и оттегли кандидатурата си за поста. Това стана на форум в столичен мол, който бе обявен като съюзен конгрес за излъчване на председател на обединението, а в крайна сметка бе само откриване на предизборната кампания с кратки речи и концерт на Д2. Така блокът ще отиде на парламентарните избори на 5 октомври без едноличен лидер, а с досегашния си модел на съпредседателство.

в. Сега
Акциите на ГДБОП не стигнаха до прокуратурата
Въпреки заканите на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев, че в прокуратурата ще бъдат изпратени данни за акции на несъществуващата вече Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), при които е употребена неоснователно сила, до момента това не се е случило, показа проверка на "Сега". Подобни данни не са изпращани в държавното обвинение, потвърдиха оттам.

в. 24 часа
Миков: Повечето българи са леви, ние даваме развитието
„В цяла Европа и по света младите хора са леви, а те са перспективата и общественият двигател." Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред студенти от Колежа по икономика и администрация в Пловдив. Той бе придружаван от двамата водачи на левите листи в града и областта Георги Търновалийски и Димитър Дъбови

в. Стандарт
Американски топуниверситети ухажват талантите на Софийската математическа гимназия (СМГ) със стипендии, разказа директорът Антони Стоянов. Шефът по приема на Йейл дошъл у нас със спецмисията да привлече младите умове зад Океана. Ходил единствено при гениите от СМГ. "Само елате, не мислете за парите!", убеждавал математиците американецът. Днес петима абитуриенти на СМГ ще честитят първия учебен ден на учителите си от Оксфорд. Други трима пък ще пратят поздрав от САЩ, където ще търкат банките в университети от Бръшляновата лига. "Всяка година имаме около 5-6 ученици, които отиват в Оксфорд и Харвард. Там дори вече има българска общност", каза Стоянов. В същото време учителите им тук вземат средно по 650 лева заплата.

в. Капитал Дейли
Радан Кънев оттегли кандидатурата си за председател на РБ
Реформаторският блок няма да избира председател на съюза преди изборите на 5 октомври, а председателят на ДСБ Радан Кънев, който бе фаворит за поста, официално оттегли кандидатурата си на откриването на кампанията на блока в неделя.
Дотук се стигна, след като две от формациите в РБ „Движение България на гражданите" на Меглена Кунева и СДС, на практика бойкотираха конгреса, който трябваше да се проведе в неделя със задача избор на председател на блока.

в. Дума
Гражданска инициатива "България подкрепя политиката на Русия" организира протестен митинг на пл. "Народно събрание" срещу убийствата в Украйна и въвличането на България в завоевателни войни на САЩ. Хората носеха голям плакат с надпис: "СТОП на колонизирането на Украйна от Европейски съюз и САЩ". Участниците в протеста поискаха запазване на мира и баланса на цялата планета, както и за "умерен превес на силите на Доброто над злото".На друг протест отново в София, но пред сградата, където се помещава Централната избирателна комисия, Коалиция "Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО" обяви, че сезира ВАС заради решението на ЦИК да даде разрешение за рекордно голям брой секционни избирателни комисии в Турция - над 150.

в. Труд

Ток от електрическата влакова мрежа удари 12-годишната Симона Петрова, качила се върху жп цистерна на гарата в Нова Загора, за да си направи снимка с телефон. Момичето е в болницата с 60% изгаряния. Самоубийствената мода е завладяла децата в цялата страна, алармираха учители. Тийнейджъри си правят снимки, качени на жп вагони или застанали на релсите, докато в това време към тях лети влак. После качват селфитата във фейсбук.


в. Преса
Нови 30 частни болници чакат разрешение за отваряне от Министерството на здравеопазването. Преобладават лечебни заведения, специализирани за кардиология, рехабилитация и физиотерапия. „Това е поредното безобразие", отсече вчера пред „Преса" проф. Генчо Начев.
Преди дни стана ясно, че болниците са ударили рекорд по дългове - 507 млн. лева. В момента у нас има около 350 лечебни заведения. Над 100 от тях са частни. България е в челната класация по брой легла на глава от населението. В ЕС се падат по 6 на 10 000 души, а у нас - по 71.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.