• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Президентът: Няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България

Президентът: Няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България

Президентът Румен Радев зае официална позиция по темата с проектозакона, който предвиждаше промени в Изборния кодекс, които на практика щяха да лишат българите в чужбина да гласуват.

Предвижданите промени бяха спрени от Министерството на правосъдието, но беше хвърлено съмнение, че зад тях е стоял именно президентът. На практика с изявлението си той прие, че е инициатор на текстовете, но е категоричен, че действията му са в защита на суверенитета на България.

Официалната му позиция беше разпространена от прессекретариата на президентството и гласи следното:

„В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.

Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България.

Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава.

Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вижте го добре този червен селски нещастник!Мекерето Гумен Гадев е жалка руска подлога.Страхлив и злопаметен е, както всички български путинофили.Този дървен и неприятен човек е мъж под чехъл.Решетников добре го избра, и нашите комуняги гузно го бранят.Пълно и смешно подобие на български президент.

07.04.2017 11:46:46

мими

На предателите такъв президент не им харесва . Съвсем друго беше при онова сантиментално предателско недоразумение от предишния мандат. Господин Президент,не забравяйте:" Ще има пак ЗВЕЗДИ, и кучета ще има , виещи по тях , като преди "............. Продължавайте по този път, дано успеете да спасите това, което е останало след 27-годишното цунами в България. С искрено уважение и надежда.

07.04.2017 11:46:46

Климент

Всички написано до тук е протестерско-деформаторска помия. Не харесвам Радев, но тук е прав - трябва да спрем ордите на Ердоган. Това е най-важното. А брюкселските чиновници да си приемат каквито искат мигранти... Да ги видим как ще изгонят унгарци и поляци от ЕС.

07.04.2017 06:14:07

Анонимен

Ма и малко тъпичък ми се види и нахалничък...излъга и не си трае! Другарите от бибилотекарския го спешиха ..от ДПС-то, че им си губи електоратът! Те нали Доган и БСП отвориха врата на Турция, ама когато Турция беше за НАТО и ЕС... Сега ох, мале. Добре че дойде Ердоган, ако бяха приели Турция в ЕС като искаха всички "български " партии вече Турция да ни е отнесла към анадола... Сега си имаме враг ама тук нема български политици. Това е ход само да не загуби "патриотичната " ДПС балансиращата роля , която им предаде БСП още през 1990. Член първи беше прехвърлен на ДПС от Превратаджиите срещу Т. Живков. "С ДПС напред!"... към Ада!

07.04.2017 00:11:55

Анонимен

Натовеца прилага номерата на соцреализма... само не обиждайте човеца на русофил... другарката хилари и тя е от лявата страна си го избра.

07.04.2017 00:00:35

Саранди Ръгов

Страхливи АНОНИМНИ злобари - соросоиди и еврогейове. Сбирщина срещу БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ!

06.04.2017 23:08:55

Анонимен

Има драма, Румба... ...Драмата е в твоята институционална интелигентност и демократична култура. Няма, как да няма драма, след като демокрацията ви е отнела "толкова много"...

06.04.2017 21:35:19

Анонимен

А защо мълчиш,че Русия се меси в нашите избори? Или не знаеш,че кандидатурата ти е съгласувана с Решетников? Беше ти удобно,нали?

06.04.2017 21:32:25

Анонимен

Още по-интересно е да чуем коментар от самия президент Радев, чийто таен лупинг беше разкрит. Може да е бил въздушен ас и да е изпълнявал онова упражнение с кобрата ( както се твърдеше по врето, когато зарибяваха избирателите да го наемат за днешната му работа), но когато го приземяват сега с доказтелства за него като трансмисия на волята на БСП има възможност да докаже обратното. Нали е храбър, нека си признае, а не да оставя премиера да бъде набеждаван за малоумник. Ако си замълчи, ще се окаже част от упражнението “ питон хипнотизира зайче”. Но не в ролята на питона.

06.04.2017 21:27:19

Анонимен

самоувереният пилот на съветски изтребител беше приземен от реалностите

06.04.2017 21:22:28

Анонимен

ко президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективното безсъзнателно на издигналата го на този пост партия, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен. Президент обикновено се става в края на една успешна политическа кариера - не в началото й.

06.04.2017 21:09:47

Анонимен

ко президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективното безсъзнателно на издигналата го на този пост партия, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен. Президент обикновено се става в края на една успешна политическа кариера - не в началото й.

06.04.2017 21:07:34

Анонимен

Започна мандата си с неадекватни полуизявления за "премахване" на санкциите срещу Русия - сякаш някой го бе избрал за високопоставен представител на РФ, а не на България. Слава Богу, някой в Брюксел или в Берлин му обясни за какво става дума. Не разбра, че в Брюксел е гласувал документ, включващ подкрепа за споразумението между ЕС и Канада СЕТА. Върна се - и "осъди" СЕТА. Политизира служебното правителство, за което носи отговорност с поредица откровено политически уволнения и назначения - дваж по-абсурдни, след като резултатите от изборите са известни.

06.04.2017 21:06:41

Анонимен

Можете да спорите с мен до припадане - но със скучната и предсказуема Цачева никога нямаше да стигнем до такова дъно.

06.04.2017 21:05:50

Анонимен

Ако приемем, че равнището на манипулации и фалшификации остава константна величина, разликата е в равнището на /без/отговорност.

06.04.2017 21:05:31

Анонимен

За "успокоение" думите на Рейгън you ain't seen nothing yet - нищо не сте видели още.

06.04.2017 21:04:40

Анонимен

ЛЕТЕЦА ТОВА ЛИ ЗИМИСЛИ ЗА ИЗВИНЕНИЕ.ЛОШО ПРЕЗИДЕНТТО МНОГО ЛОШО.ТОВА ЛИ БЕШЕ НАЧИНА.

06.04.2017 21:02:30

Анонимен

Льотчика ще бъде карикатура на президент. Смешник.

06.04.2017 20:57:17

Анонимен

Що ли не сме изненадан? А и какво може да се очаква от една шибана тъпа марионетка?

06.04.2017 20:57:06

Българина

Браво

06.04.2017 20:45:06

Анонимен

ЕТО ТОВА Е ЛИЦЕТО НА ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА

06.04.2017 20:40:52

Анонимен

Президентът допусна тежък политически гаф с натиска си да бъде отменено Постановление 208 на правителството, което касае бежанците. Защото истината лъсна ден по-късно, като се оказа, че Радев е викал премиера Герджиков в президентството и му е наредил спешно да отмени постановлението без никакви аргументи. И най-важното в нарушение на куп закони, защото отмяната не е съгласувана с нито едно министерство. Така държава не се управлява. И това не е казарма. Да не говорим, че отмяната на постановлението ще довлече финансови санкции от ЕС. Фрог научи, че вече в София е получено гневно писмо от Върховния комисариат за бежанците. Ще има и още санкции за страната. Да припомним само, че вчера ЕС заплаши Унгария и Полша с изключване ако продължават да отказват приема на бежанци на своя територия. Да не говорим за скандала със СЕТА, в който Радев се забърка в Брюксел. Явно опитите на съветника му Иво Христов и съпругата Генчева да изкарат Румен Радев народен герой засега дават обратен ефект. А президентът тепърва ще се сблъсква с новия кабинет, който не е този който бе очаквал.

06.04.2017 20:39:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.