• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Песков: Путин и Радев не са се договаряли за "Български поток"

Песков: Путин и Радев не са се договаряли за "Български поток"

/КРОСС/Не е имало задача да се постигне договорка с България по газовите въпроси на преговорите между президентите на България и Русия, Румен Радев и Владимир Путин, заяви прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, съобщава Teknoblog.

„Вчера нямаше задача да се постигне договорка по газовите въпроси. Никой не се е и опитвал. Вчера президентите сами разказаха за какво са говорили", като отбелязаха ,че София има интерес да участва в големи международни енергийни проекти за доставка на "синьо гориво" в България и други европейски страни.

Това е отделна тема, която изисква гаранции от българската страна и така нататък. Вие знаете, че съществуват проекти, които в момента са в стадий на реализация.

Българската страна проявява определен интерес, но никакви конкретни разговори по този въпрос не са водени и не можеха да бъдат водени, такава задача не е поставяна", отбеляза говорителят на руския президент.
По-рано тази седмица, някои медии съобщиха, че българския президент Радев, се среща с руския премиер Дмитрий Медведев за да изрази надежда, че Русия ще преразгледа настоящата концепция за доставките на газ за Европа и ще намери възможност за преки доставки на газ от Русия през Черно море до България.

България отново настоява, че се нуждае от пряк газопровод от Русия, подобен на проекта "Южен поток", каза Радев. Според него, такъв маршрут за доставка на руски газ ще отговори на нуждата от енергийна стабилност не само за българия, но и за целия Европейски съюз.

"Ние наричаме това" български поток ". Този подход е продиктуван от здравия разум и изискванията за енергийна сигурност и ефективност ", подчерта той в неотдавнашно интервю за " Комерсант ", като отбеляза, че българската територия е най-логичният начин да се доставя" синьо гориво "на страните от Югоизточна и Централна Европа.

Българският президент говори и за предимството на страната си като газоразпределителна централа: България, както отбеляза, има добре развита система за транспортиране на газ, която свързва страната с Централна Европа.

Според Радев идеята за "Българския поток" не е просто разговор, а точно обратното дори за предварителното проучване е отпуснато финансиране от Европейския фонд на стойност 920 хил. Евро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

...рекоха дваминката трола отдолу...

26.05.2018 13:17:06

смисъл и нужда

от такъв поток няма.Пари на инвеститор и пазар, също.

26.05.2018 09:38:16

Анонимен

А как се молеше нашинкия , Царю пусни едно поточе , пусни моля те , а той Царя високо горе , велик , надменен само го потупал по рамото , малко се молиш моето момче , малко .....

25.05.2018 21:52:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.