• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Кой не хареса Рамбо, Зоро и Транспортер?

Кой не хареса Рамбо, Зоро и Транспортер?

/КРОСС/Една читава реклама на България ще се появи и пишман интелектуалците веднага скачат срещу нея.

Силвестър Сталоун е американски актьор, режисьор и продуцент. Снимал се е в над 50 филма, между тях всички серии на "Роки", "Рамбо" и "Непобедимите". Според данни от 2012 г. общият приход от продукциите с негово участие е 3,7 млрд. долара. Простил съм му всички халтури, които е снимал, само заради репликата в "Роки Балбоа" (последния в поредицата, тоест №6): "Всъщност от 70-те." в отговор на въпроса на съперника му Мейсън Диксън: "Тази реплика от 80-те години ли е?"

Антонио Бандерас е испански актьор, режисьор, танцьор и певец. Участвал е в много филми, включително и на режисьора Педро Алмодовар. На мен ми стига, че съм го гледал в "Десперадо". Но и Зоро е играл.

Джейсън Стейтъм е английски актьор, станал известен с филмите на Гай Ричи "Две димящи дула" и "Гепи". След това се снима в "Транспортер" на Люк Бесон, "Да изчезнеш за 60 секунди" и още холивудски хитове, преди да стигне до "Непобедимите".

Ейдриън Броуди е син на учител от полско-еврейски произход и унгарска журналистка, който е роден и израснал в Ню Йорк. За първи път го гледах в "Тънка червена линия", но след това направи и други грандиозни роли - в "Пианистът", "Хотел "Будапеща" и други.

Салма Хайек, ливано-мексиканка. Запомнил съм я от вероятно най-великия филм за вампири - "От здрач до зори" на Роберт Родригес с Джордж Клуни, Куентин Тарантино, Харви Кайтел и Джулиет Луис. Но пък тя изигра и великата художничка Фрида Кало, така че да задоволи и естетите.

Тези петимата онзиден се появиха в реклама. Не на парфюм, не на бельо, лека кола, хапчета за менструация, диария или запек. Не, тези титани, симпатяги, пичове, както искате ги наречете, говореха в прав текст каква готина страна е България, колко дружелюбни са българите, как е хубаво да дойдете тук и сами да го проверите на място.
Дори да не е безплатно, както твърдят от Министерството на туризма, а аз съм склонен да си мисля, че наистина е така, този, който го е измислил, уредил, прокарал, осъществил, заслужава само поздравления.

Но нямаше да сме на Балканите и по-точно в България, ако веднага не беше почнал неистов интелектуален вой колко тъпа реклама била тази. Какво се виждало зад Сталоун, пред Бандерас и край Джейсън Стейтъм.

"Само кинаджии могат да разберат видеото."

"Клипът е точно толкова тъп, колкото логото на България от 2013 г."

"Извинете, но за малоумни ли ни вземат? Това с хляба и виното и добрите хора е на ниво художествена самодейност...""Сталоун се появява с барета на фона на бойно поле, казвайки: "България е мястото." Не е ли малко двусмислено?"

"По-смотано не може да е - само кадри от зимни месеци без зеленина и сиви дни. Започва с яко комунистическо потискащо народа строителство. Салма Хайек на фона на Партийния дом и БНБ - гнус. Антонио Бандерас, а на заден фон някаква кариера. Малко снимки с дрон на очукани софийски кооперации с балканска архитектура от началото но XX в. Сиви облаци. Следва очукан парк с малко зелено, олющена джамия и грозни кадри на вода и бунгала в гората. В клипа София прилича на Скопие, Тирана или друга тъмна балканска столица. Най-якото е Слай, но все пак на заден фон се вижда разрушен завод, който е супер за филми, но не и за привличане на туристи."

"И звездите в това клипче не сd снимани специално за него. Събрани кадри от самите филми, или като си заминават, ги карат да кажат нещо добро."

"Не платени хвалебствия, а папарашки снимки на холивудски звезди, почиващи в курортите ни, биха били истинската реклама. Не че има надежда да се случи някога."

Това бяха цитатите, събрани от мрежата, които прочетох в един сайт, който май има претенциите да е дясноелитарен. И не мога да я разбера тази - злоба ли е, ревност ли е, според която само определени хора имат право да хвалят България, но те по принцип никога не са я хвалили след юни 2001 г.

Аз знам едно - като отида в чужбина и кажа откъде съм, веднага се сещат за Христо Стоичков, понякога за Бербатов, а отскоро - и за Григор Димитров. Няма по-добра реклама от големите личности. Както в спорта, така и в киното. И ако не помагате, поне не пречете.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.