• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Акцентите в печата

Акцентите в печата

/КРОСС/ 60 хил. бежанци са пресекли България за 3 години, в. Сега

Близо 60 хил. души са преминали през България от началото на бежанската криза през 2013 г. Само малка част от тях обаче са останали у нас, а повечето са продължили към Западна Европа и трудно ще бъдат върнати в България, където са регистрирани за първи път. Това съобщи вчера зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, според когото Дъблинското споразумение не работи. "Нали не си представяте как 1 млн. души, които са минали през Гърция, ще бъдат върнати там?", коментира Гунев. Тази година запитванията за връщане на хора от Западна Европа са били 8000, а върнатите - 400 души. Миналата те са били 250.

ЦИК оспори сигнала на Слави Трифонов до главния прокурор, в. Сега

Централната избирателна комисия (ЦИК) оспори сигнала на инициатора на националния референдум Слави Трифонов до главния прокурор Сотир Цацаров и дори уличи шоумена в манипулация. С остър тон говорителят на комисията Цветозар Томов дори си позволи да използва изрази като "дребен и жалък мошеник".

В понеделник Слави Трифонов обвини комисията, че е заложила капан на референдума. Според него на гласувалите са раздадени 350 000 плика по-малко от бюлетините, а резултатът от допитването се изчислява на база на намерените пликове в урните. При гласуването за референдума бе установено, че в урните има пуснати бюлетини без пликове, което автоматично ги прави невалидни.

България е втора в ЕС по ръст на икономиката, в. Стандарт

България се нарежда на второ място сред страните от ЕС по ръст на икономиката. През третото тримесечие на 2016 г. БВП нараства с 3,4% като възлиза на 25,336 млрд. лв., обявиха от НСИ. По-добър резултат сред страните, за които Евростат обяви вчера данни, постига само Румъния с ръст на БВП от 4,6%. Веднага след нас се нареждат Испания и Словакия (с ръст по 3,2%), Словения (3%), Кипър и Швеция (по 2,8%). Най-слабо в ЕС се представят Латвия (с ръст от 0,3%), Италия (1%) и Франция (1,1%).

БСП иска Радев да направи ревизия на НСО, в. Стандарт

БСП поиска от новоизбрания президент ген. Румен Радев като стане президент, да поиска ревизия на НСО. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията. В НСО са поръчани още 2 скъпи коли скъпи, едната за около милион, завишава се отново бюджетът на службата за благини на властимащите, обясни Нинова. Тя изрази съмнение, че новите коли са поръчани за ген. Радев, защото поръчката била направена преди изборите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.