• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Захарова: България пренаписва историята, това е опасна тенденция

Захарова: България пренаписва историята, това е опасна тенденция

/КРОСС/ България се занимава с пренаписване на историята, говорейки за донесените от Червената армия така наречени репресии, това е опасна тенденция. Позицията изрази говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в интервю за ТАСС на Източния икономически форум във Владивосток.

Ние много добре знаем, че всяка страна има свои политически предпочитания и тенденции, коментира тя позицията на Министерството на външните работи на България. Като се има предвид, че това изявление е направено по официална линия, нашето посолство реагира. Ние се изказахме открито за недопустимостта да се изопачава историята, продължи Захарова.

Това е абсолютно ясен показател, че България пренаписва историята. Това е опасна тенденция, защото е незаконно, оплака се говорителят.

Припомняме, дипломатическият спор между България и Русия започна във вторник, когато от българското Министерство на външните работи заклеймиха съмнителната историческа теза на Русия за "освобождение" от нацизма. Изявлението им беше по повод организирана от руското посолство "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас уточниха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата ситуация в България. Самата Русия пък обяви за "неморална" позицията на МВнР.

От своя страна лидерът на АБВ Румен Петков заяви, че позицията на МВнР за ролята на СССР във Втората световна война е безумна и настоя нейните автори да бъдат уволнени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това за работливите и умни жертви на комунизма е голям майтап. А за Втората светвна какво не е ясно? България е съюзник на фашистка Германия-факт. Има фашистко правителство и репресивна вътрешна политика-факт. СССР бие фашистите където ги намери, по пътя за Берлин-факт. Основна арена на бойни действия е източна Европа и главно територията на бившия СССР- факт. Съюзниците имат заслуги и са дали жертви, но американците виждат във войната основно възможност за бизнес и стратегическо развитие. Руснаците, с помощта на съюзниците победиха фашизма, включително в България-факт. Странно защо от началото на т.н. преход, всички министри на външните работи се държат като малоумни( а може би и са) и плещят глупости, прикривайки се зад единна позиция на Европа. То като се замисли човек и останалите министри не са по-читави, имайки предвид резултати от работата им. Да ни е жив и здрав другарят Борисов, умният и работлив техен началник.

09.09.2019 08:18:53

Анонимен

Ми КОЙ КОЙ казваше че тук имало турско присъствие и то доста пет века КОЙ ? Кой казваше че тук имало турски представители пак доста дълго кой, и това не е ли опит за пренаписване на историята ни, я погледнете какво учат децата ни сега, това не е ли опит за пренаписване на историята ни М ? Кой кой ни е виновен ?

08.09.2019 07:19:02

Анонимен

Хора, отговорни за поредната катастрофа на България, присъединили ни към хитлеристката коалиция, отворили война на Англия и САЩ, вследствие на която София и редица други български градове са сринати из основи! Хора, съдени и осъдени като военнопрестъпници - такива са изписаните на така наречения паметник!!!

06.09.2019 19:56:57

Анонимен

Появи се и историка.

06.09.2019 16:33:56

така наречените репресии имат имена

Те са написани на паметника на жертвите на комунизма в България. Хора, убити защото са работливи и умни, а не сган. И това са фактите, не е пренаписване на история.

06.09.2019 16:31:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.