• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Косачов: Последните години са период на пропуснати възможности между Русия и България

Косачов: Последните години са период на пропуснати възможности между Русия и България

/КРОСС/ Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Константин Косачов изрази мнение, че през последните години отношенията с България са период на пропуснати възможности и призова за тяхната по-голяма активизация, предаде ТАСС.

"Не мога да нарека отношенията между Русия и България забележителни и активни. Последните 3-4 години, според мен, са период на пропуснати възможности в нашите отношения. В някои сфери, а може би дори и във всички, политиката на България по руското направление се формира от общата политика на Евросъюза и на НАТО към Русия", каза Косачов днес на среща с българския посланик в Русия Бойко Коцев.

Според Косачов двете страни трябва да намерят повече възможности отношенията им да се развиват така, както те заслужават. "Взаимните симпатии на двата народа не се нуждаят от коментар. Те безусловно съществуват, но действията на официално равнище някак изостават от обществения интерес", отбеляза сенаторът.

Коцев напомни, че сега България председателства Съвета на Европа и си е поставила много амбициозни цели за този период. "Ние искаме да обединим всички държави, за да гарантираме икономически растеж в ЕС, във всяка страна членка", каза посланикът. Той посочи, че при българското председателство се подновява диалогът ЕС-Русия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На татаро-монголската сволочь трябва да й наложим забрана да се мотае из Европа ! Да се въведе строг визов режим, а всички пари с недоказан произход в банките - да се конфискуват! Ние също сме жертва на тези измамници !

20.03.2018 21:43:00

Анонимен

Мръсен, пиян, самодоволен ,глуповат путински негодяй! Това се вижда на снимката.Отвратителна физиономия на монголско-татарски ватник . Косачов ще дава акъл на България. Отврат!

15.03.2018 21:57:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.