• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Може ли да се гаврим с Русия, баш на 3 март?!

Може ли да се гаврим с Русия, баш на 3 март?!

 За 140 години тъй и не се научихме как да благодарим на братушките за извоюваната ни държава. Всяка година 3 март е повод всеки да е „сведущ" по въпроса за ролята на Русия в нашето Освобождение

/КРОСС/ Мненията са от осанна до анатема. Всяка година се повдига въпросът за ония пари, измервани в тонове злато, които сме платили на Руската империя, за да изгради наново държавата ни. Но тази година имаше и нова червена нишка, прокарана от евро-атлантическите ни партньори, която успя да обиди единствения ни скъп гост за празничния юбилей - патриарха на Москва и цяла Русия Негово Светейшество Кирил Московски. Патриархът си тръгна огорчен от нашия общ с руския народ празник и не спести нищо от това на от официална София.

Дори президентът Радев го отнесе заради упоритото споменаване на приноса на Полша, Финландия, Румъния и Украйна в нашето Освобождение. Баш на празника и в Министерския съвет, и в Президентството, и по всички телевизори, упорито се изпълняваше една и съща мокра поръчка - всички като навити пружини говореха безспир за „приноса" на Полша, Украйна, Румъния и чак далечна Финландия, наравно с кървавата саможертва на руския народ за нашето Освобождение.

И Румен Радев само веднъж в словото си отсрами властта, като спомена за император Алексей Втори, който обявява война на Османската империя.

И това отношение доведе до уж малък, но фактически конфликт, с потенциал да накърни и без това разстроените ни отношения с Русия.

Негово Светейшество Кирил Московски подчерта с неприкрито разочарование на лицето и с горчивина в гласа, че впечатленията му от празничния юбилей са двояки и „Я открыто скажу об этом на весь мир".

Светиня му го каза в лицето на Румен Радев, от когото точно не очаквахме подобна груба грешка на празничния парад. В интерес на истината обаче, преди това премиерът Борисов и куп други се надпреварваха нагло и безпардонно да благодарят на Полша, Украйна, Румъния и чак на далечна Финландия, за нашето освобождение, сякаш се подиграваха с високия руски гост и с пролятата кръв на руския народ за нашето Освобождение.

Негово Светейшество Кирил Московски подмина веднъж с гордо мълчание просташкия намек, втори пък подмина подобни идиотщини в устата на други по-първи българи на честванията на връх Шипка, но като че ли от думите на президента Радев той се засегна особено дълбоко.И с право.

Поне един наш държавник трябваше да отсрами честта на българския пагон.

Историческата истина недвусмислено говори за това, че войници от споменатите горе народи също са оставили костите си по нашите земи и са мрели за нашата свобода, но те са участвали в единната руска армия.

Както каза право в очите на президента Радев светият отец: „Не Польша, не Литва - Россия!" И продължи: „За мен беше трудно да слушам всички тези позовавания за участието на други държави в освобождението на България.

Нито полският сейм, нито литовският сейм са взели решението за започването на войната с Османска Турция. Освобождението на България от османското робство е кървава страница от руската история И още: „Ние сме за историческата истина, г-н Президент.

Ние тази историческа истина сме я завоювали със своята кръв. И не може да има никакви политически и прагматични причини тя да бъде премълчавана днес или лъжливо интерпретирана!". Сигурно някой веднага ще се разскачат, че реакцията на високия ни руски гост е преувеличена. Не, хич не е преувеличена. И един як тупаник им трябва на нашите политици, за да се усетят къде са забравили домашното си възпитание.

Защото последствията от това нагло омаловажаване на ролята на Русия в нашето Освобождение ще има своята политическа и икономическа цена. Не можеш да очакваш осъществяването на проекти като АЕЦ „Белене" и „Южен поток", а да се държиш като невнятно диване баш когато най не трябва! „Всички разговори за дружбата се проверяват от реалността. Ако, говорейки за дружбата, ние забравяме за жертвите, които са били дадени за освобождението на България, тогава тези думи престават да имат значение", директно каза патриарх Кирил.

И за съжаление, това е най-неприятното следствие от мократа поръчка, изпълнена от първия до последния „държавник" баш на общия ни юбилей с Русия.

Колко трябва да си зомбиран, че да не усетиш как цялата държава завличаш в едни тъмни геополитиче-ски дебри, от които този път я се отървем, я не. Колко трябва да си кух, тъп и нагъл, че баш на 3 март не руският посланик Анатоли Макаров да те поздрави от екрана на БНТ, а полският посланик?! Братя, докога ще търпим хлевоустите и нагли „експерти" по българската история да си печелят парите от Сорос и компания на наш гръб и на гърба на братските ни връзки с руския народ.

За сметка на общата ни история, на общото ни бъдеще! Докога ще обиждаме и себе си, и честта избитите руснаци и българи за Освобождението на България с волското си търпение?! Може би има доста „българи", които гледат на тоя скандал като на пипера върху празничното ястие на 3 март?
Може би сеирджийската им натура има нужда да си начеше крастата" и със светия ни национален празник, и с юбилея ни, и с честта на високия ни гост - патриах Кирил. Е, те точно тези „българи" са виновни за масово разпространяваното соросоидно отношение към българската история.

Българи, които си кръщават децата с чужди имена, че нямало да живеят в България... Слава Богу, Негово Светейшество е забеля- зал неподправената признателност и възторг на българския народ към себе си и руския народ. Слава богу, ние, простите българи, които със сигурност сме в стотици пъти повече от платените клакьори нашите нови господари, не можем да „забравим" историческите факти, още по-малко естествената си признателност и любов към руския народ. Празничните безобразия не се изчерпват само C незаслужената обида към паметта на пролятата руска и българска кръв.

Що се касае до американската пиар агенция под кодовото название МВнР, нейният служител - генералният консул на страната ни в Одрин - Васил Вълчев, направо обгази орталъка, дето има една дума.

Явно турчеещият се генерален консул на България в Одрин - Васил Вълчев, навръх празника призовал гостите си в ресторанта да се отдаде почит с минута мълчание прави на турските бойци, загинали край сирийския град Африн в наше време. Според автора на тази убийствена новина - ген. Симеон Николов, бивш зам.-министър на отбраната, консулът ни в Одрин говорил пред гостите си в ресторанта за „турските мъченици, отдали живота си в битката при Африн".

Консулът Вълчев говорил само за национален празник, не за Освобождението на България и това е излъчено в турски видеорепортаж по комшийските медии в контекста на подкрепата на инициативата „Маслинова клонка" от страна член на ЕС!. Тая инициатива „Маслинова клонка" може да ни изяде главата.

Става въпрос за турска военна операция в Сирия, в района на Африн, чиято цел е да смаже сирийските кюрди. И дори президентът на съседен Иран определи като неприемлива и трябва час по-скоро турските войски да се оттеглят от Сирия. А пък турският президент се закани тази операция срещу кюрдите в Сирия да продължи и в Идлиб... Гледайте само в какви мътни води и на чия страна ни закара турското мекере и служител на Външно министерство консул Вълчев! В международен конфликт ни вкара, а тук реакцията идва по линията на един сайт от контраразведката ни.

А как Вълчев се озова там? Кой му нареди да нарежда България до Турция в сирийския конфликт? Защо това не става масова дискусия в медиите? Аман от скрити лимонки, бе! Съсипаха ни държавата! Ген. Николов правилно пита - а кой собствено е упълномощил генералния ни консул в Одрин Васил Вълчев да говори от името на цитираната еврочленка България!

И докога чиновници на Министерството на външните ни работи ще действат като банален пиарщик на политиката на Пентагона на Държавния департамент на САЩ или пък на съвременния Гьобелс - Джордж Сорос?! Веднага да се отзове обратно Вълчев от поста си в Одрин е малко.

Би трябвало да бъде отстранен въобще от дипломатическото поприще за това чисто безобразие навръх националния ни празник. И срещу него да бъде повдигнато обвинение за държавна измяна.

Това ще е един добър старт към прочистване на държавата ни от агентите на чуждо влияние. Връщайки се обратно на честванията у нас, няма как да подминем и една друга велика глупост, довела до крайност противопоставянето между Президентството, Министерския съвет и Народното събрание, която резултира в отсъствието на премиера Бойко Борисов, на председателя на Парламента Цвета Караянчева, на министрите и политиците от ГЕРБ от празничния прием, традиционно даван от президента на България.

Липсваха и Обединените патриоти, които напоследък започнаха да преминават с неестествена лекота границата на приличието в подкрепата си за Борисов. Тяхното отсъствие направи ужасно впечатление.

Подобна истерична реакция, баш когато честваме 140 години от Освобождението си и„целият свят сега нази гледа" как ще одрискаме публично отношенията си с Русия е не просто недопустима и безобразна. Реакцията на нацупилата се дружина е чиста прос-тащина, която повече не трябва да търпим.

Защото нашият търпеж към тия овластени, но недорасли за властта келеши всъщност обижда собствената ни интелигентност. Обижда и националното ни чувство. Инак колегата Анна Заркова ги размаза във фейса: „Чета тук как две-три гадинки се възмущават: Защо Бойко Премиера, помощникът му, депутатите му, министрите му и шефката му на Парламента не били отишли на тържествения прием на държавния глава в чест на Освобождението!... Еми как да идат хората, бе?! Заети са. Купуват от Гинка ония проценти от ЧЕЗ...". Пак ще го кажем, нищо че на всички е ясно: дигайте се, братя, да изметем и почистим от боклуци държавата! Че и в чужда война някой ден ще осъмнем въвлечени, без да ни питат, и Русия ще отблъснем дотам, че вече няма да има кой пак да ни се притече на помощ и да ни извади от ямата.


Нора Стоичкова
в. Уикенд

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво! Истината за братската руска помощ и Освобождение лъсва със страшна сила. Дерзайте, другари Не се блъскайте, има място за всички желаещи да заминат за великата Русия. И си вземете оттук пиене, че там има само "Боярщик". И да не забравите валенките и ватенките!

13.03.2018 10:13:59

Анонимен

Българинът знае само да лиже задници, независимо руски, американски или европейски. В единствения случай, в който го направи без да обърне после дупенце беше "наказан" с плесница през устата от руското ченге Кирил. И сега ще се ядем едни други русофили ли сме, или русофоби. Тоя народ не заслужава свободата си. Да идва императора, който и да е той, и да завладява, че вече не се трае! Колко още ще робувате на тоя и оня? Бъдете българофили и благодарете наистина за "всяка капка кръв" за това, че днес се наричате българи, независимо чия е тая кръв! И стига вече с тия Русия и Америка. Никой не го ебе за простия българин, важна е територията, не Ганьо...

12.03.2018 08:21:58

Анонимен

Относно думите на В. Симеонов по адрес на Патриарх Кирилл: 1. Думите на Н.Св. на приема едва ли са били случаен емоционален изблик. Известен като "втория външен министър на Руската Федерация", Н.Св. едва ли ще говори необмислено /както, за съжаление, често правят наши политици - Б.Б., В.С. и т.н./. Така че думите му са недопустими. Може да бъде извинен само в качеството на висш духовник, който изразява лична етична позиция, но едва ли този изказ подобава именно на висш духовник. 2. Президентството дължи обяснение на народа - в медиите имаше някаква бегла информация за реакцията на Президента в неговото ответно слово, но тя се разми в потока от информация и дезинформация. 3. В.С. като висш български чиновник трябва да бъде малко по-дипломатичен. Въпреки че казаното от него е малка част от епитетите, с които руски сайтове "величаят" своя Патриарх! 4. Изглежда българският консул в Одрин е един малодушен и негоден за поста си чиновник - чакаме продължението на реакцията на МВнР.

11.03.2018 12:11:15

Анонимен

Тази глупава гъска не знае ли, че Царят-Освободител е Александър Втори, а не Алексей Втори? Ако някой прост политик е говорил за Полша, Финландия, Литва и пр. като освободители, за неговата простотия сме виновни всички. Но когато Президентът каза, че българският народ цени всяка капка кръв, пролята за свободата му, а такава кръв са проливали и представители на други народи, тогава в състава на Руската империя, като финландци, поляци и пр., това е самата истина! И тази истина е оценена от нашите дядовци и баби - прочетете надписа на входа на катедралата "Св. Александър Невски" в София - този надпис не е съчинен от Сорос!

11.03.2018 09:47:59

Анонимен

Ние българите не уважаваме историческата истина. Без Русия, без обявената и водена от Русия война за нашето освобождение от турско робство, днес щяхме да сме турска провинция и кюрдите на Балканите. Ние сами плюем на себе си като сме неблагодарни на Русия и подло я приравняваме с държави като Полша, Финландия, Украйна…които въобще не са съществували през 1877-1878 г. Техните народи са били част от целокупната руска нация, част от Русия. Тоест, ние хем се изявяваме като подлеци пред лицето на нашите освободители, хем се пъчим, че сме горди българи. С какво се гордеем? – С 500 години турско робство? Или с това, че според ирландците сме най-глупавите в Европа, а според чехите сме клозета на Европа… Или се гордеем с това, че сме най-бедните и корумпирани в ЕС? Има една поговорка: Ти го кръщаваш, а то пърди в купела да мъти водата. Тази поговорка е за създалата се политическа ситуация, след като руския патриарх Кирил напомни на българския президент историческата истина за нашето освобождение – Русия освободи България, не Полша, не Литва, която истина се подменя систематично от 1990 г. досега. Русия е културно и духовно пространство на Първата и Втората Българска държава, но днешна България плюе на своята многовековна история и на своето културно и духовно наследство в Русия, и истерично се кълне в западните неолиберални и евроатлантически „ценности”, които ни разрушават обществото и държавата, оскотяват обеднелия народ и насаждат джендър-фашистката идеология на обезбългаряване и обезлюдяване, чрез налагане на педофилия, инцеста, педеращина, лесбийство, транссексуални, зоофили, некрофили и всичко долно и мерзко от Содом и Гомор. За това ли пищят днес русофобите, че не можаха да си прокарат гнусната Истанбулска конвенция на ратификация, че не са получили още законно право да се сношават с кучета и магарета, с децата си и с родителите си, с труповете на умрелите в моргите и в погребалните агенции? ТОВА ЛИ ИСКАТЕ РУСОФОБИ ГНУСНИ?!?

11.03.2018 01:57:15

Анонимен

Не Русия, ние се гаврим със себе си. Какво общо имате бе господа с Англичаните, владели света от векове, с Германците, с Австрийците, с Франсетата, с Испанците, Италианците създали такава култура и с тая шарена черга Щатите, за която нямате и представа от историята. Абе умници, твърдоглави, американците не знаят къде се намира България, особено черните, испанофилите, ама и всички останали. Често се питам от какво страдаме най-много , от тъпота ли, от продажност ли, от роболепие ли и идиоти ли сме както ни е определил българския гении Ботев, или от всичко заедно. хайде вижте автентични снимки от освобождението и нашето робско ниво. https://bgr.news-front.info/2018/03/10/zabravenite-snimki-ot-rusko-turskata-vojna-1877-1878/

10.03.2018 20:08:03

Анонимен

МОЖЕ ЛИ РУСИЯ ДА СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИК 3 МАРТ.

10.03.2018 10:48:41

Анонимен

НАЙ СКАПАНОТО ПЛЕМЕ Е ОНИЯ КОИТО НИ НАРИЧАТ КРЕТЕНИ.РУСОФИЛИ-БЪЛГАРОФОБИ.

10.03.2018 10:47:40

Анонимен

Норче,никой не може да ми налага да обичам ,когото и да било,ясно ?

10.03.2018 06:07:38

Анонимен

До умника под мене. Абе момче неграмотно, влез в мрежата и се ограмоти малко преди да пишеш кретенизми. Не съм видял в никой чуждестранен форум да се лее такава тъпота. Ние ли сме най скапаното племе на тази хубава планета????

10.03.2018 00:34:42

Анонимен

РУСИЯ ПОБЕДИ ТУРЦИЯ С РЕШАВАЩАТА ПОМОЩ и ЖЕРТВИ на БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ и ДРУЖИНИ/убити над 37 000 души, докато руските убити са малко над 11000/ ! Освен това й плащаме със злато, издръжка на котериите й по нашите земи...! БЕЗ НАШАТА ПОМОЩ РУСИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕШЕ ДА БЪДИ ПОБЕДЕНА...!

09.03.2018 22:37:38

Анонимен

Това е абсолютен парад на троловете. Истината е проста като “ добър ден“ Новите “братушки“ са в хибридна война с Русия за опазване на своята световната хегемония. България, заедно с Румъния и западните балкани трябва да бъде територия на сблъсъка. Ние сме показали в три национални катастрофи колко сме ТЪПИ, отчайващо ТЪПИ, показваме го и сега. Ние нямаме нищо общо с Русия, ние сме подлоги на Англия, на Щатите, на Германия, ние сме достойна ТОР на всички бивши и сегашни колониални държави пак по същата причина. Гордейте се господа със своята пословична тъпота.

09.03.2018 16:15:46

Това не е "гавра",а провокация !

Патриархът на Русия е твърде високопоставена публична фигура и неговото превъплатяване от духовник в политически инструктор със скандално поведение съвсем не е случайно. Известно е също, че Русия не е държава с демократични медии и свободна волеизява на изявени публични личности в тях. Очевидно става дума за кампанийно планирано активно мероориятие за "вменяване на някаква вина". Каква е крайната цел на тия опити за публично унижаване на българската държава, само авторите му си знаят. Ние знаем само едно: Българската държава не само, че не е дала повод за подобно поведение. Тя, въпреки отговорностите и задачите й, свързани с председателстването на 500 милионния ЕС, показа повече от уважително отношение и гостоприемство към държавния връх на Русия и по никой начин не трябва да се поддава на провокации, които я отклоняват от нейния актуален европейски и евроатлантически дневен ред ! Още по малко да толерира взаимното замеряне с нецензурни просташки епитети !

09.03.2018 13:15:53

Анонимен

Илия Бешков: “Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше създадена необходимостта да „станем едно“. Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство. Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света. Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията. „Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал. Един познат русин, избягал от революцията, поет, пушкинист, интелигентен и неокачествим мерзавец, идва редовно у дома, когато не успявам да се прикрия. Той се хвърля върху мен с християнско целувание, но не целува, а ме заставя да го целувам аз и то три пъти по трите от безбройните негови страни. Каква е тази отвратителна нужда. След напиването му, на тръгване той пристъпва към мен и ме хапе. Каква вулгарна нужда е пък тази? Напоследък изостави разговорите за Бога, стана болшевик, лектор по сталинизъм. И продължава да идва и да ме хапе… Кой е опорочил това нещастно същество? – то не е било никъде, освен в Русия. Та където и да е, то носи своята родна атмосфера – една ужасяваща глутница от бесове, които крещят думи от Пушкин, Блок, Достоевски, Маяковски, цитати от Ленин. Кому е нужно всичко това, освен на руснака, да се хвали, да дотяга и да заплашва света. Ако това е от полза, човек не би пропуснал да го вземе. Ако дори за самия руски човек е от полза, щеше да е налице резултат някакъв – но там, в душата на този нещастен човек, грозотата се наслагва всеки ден. Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. От 30 години крещи за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде? Защо русинът отрече с новата си материалистическа идеология (по-право религия) дара Божий, именно защото му липсва. Та дарът Божий наистина не съществува за русина и у русина, и той излишно бе задължен и обременен с Него от властническата руска църква. Дарът Божий изисква боязън и смирение, а русинът е годен за животински страх и дързост. „Ради Христа“ – казва вярващият русин, прекръства се, убива с нож заспалия си приятел, взема му часовника и заминава. Продава часовника, напива се и плаче неудържимо за приятеля си, за да се похвали с него, със сълзите си, с „голямата“ си съвест, да се похвали, и то пред целия свят, със своята мерзост, с безкрайната си богата „душевна“ амплитуда. Това е огромното туловище на руския ихтиозавър с мъничка глава – ехидна и зла.”…

09.03.2018 11:45:45

Анонимен

Посещението на агента на КГБ Кирил-Михайлов в България постигна точно обратния ефект от поставените предварително задачи от решетниковистите в Кремъл. Неадекватното поведение на руския поп пред неговите слуги в София вместо да им даде вятър в платната им създаде морален и деструктивен проблем. Те направиха всичко за да го задоволят, а той ги подигра и унижи пред целия електорат. Руснака унижи русофилите. Руснака посегна на българската история. Руснака удари шамар на президентството. Руснака се показа в цялата си евразийска разпищоленост. Земетресението обособи няколко групи, според тяхната реакция: нормалните, които знаеха хибридната роля на РПЦ и комитета по посрещането й, изненаданите русофили, които вместо потупване по рамото получиха шут в жопата, патриотите, които се разцепиха от адекватната и неочаквана реакция на Симеонов, българските институции, които се вцепениха от страх как да се измъкнат измежду Кремъл и НАТО. Страхотен ефект на разкриване на хибридната роля на Кремъл. Още един важен ракурс се усети. Русофилските среди посрещнали господарите си от Москва усетиха, че вторите ги унижават и им разбиват авторитета. Усетиха, че е късно да се пуснат от кгб-хорото и да си отидат по живо по здраво на Запад, където е по-хубаво при европейските социалдемократи отколкото при единоросите на Путин. Но по-важното е, че и руснаците разбраха, че българските им слуги не са им верни и биха кръшнали при по-добра оферта. Дотук добре! Надявам се да дойдат още подобни височайши кремълски пратеници в София за да се види поредния стриптийз на руско-русофилските отношения. Жалкото е, че министерски съвет имаше центрирана топка за постигане на гол в президентската врата, но не я реализираха, ако не се брои силното представяне на Симеонов.

09.03.2018 11:43:57

Анонимен

Браво! Истината за братската руска помощ и Освобождение лъсва със страшна сила. Дерзайте, другари Не се блъскайте, има място за всички желаещи да заминат за великата Русия. И си вземете оттук пиене, че там има само "Боярщик". И да не забравите валенките и ватенките!

09.03.2018 11:23:18

Анонимен

Родните руски мекерета да се извинят на руският патриарх, че много малко ги наритва и навиква.Трябва по-често и по-силно руският им господар да им размахва камшика. Най- добре е 25 камшика на голо Ттака в имперска Русия са наказвали крепостните селяни

09.03.2018 11:18:20

Анонимен

КОЙ се подигра на българската азбука? КОЙ подмени заслугата на България за спасяването на българските евреи? КОЙ унизи руският подмазвач Румен Радев? КОЙ презира и унижава България в руските медии? КОЙ? КОЙ изкупи родното ни Черноморие и развява там безсрамно руското знаме? Отговорът го е дал преди много години нашият революционер и прекрасен писател-публицист Захари Стоянов. Това е славната наша славна освободителка ,братската Русия.

09.03.2018 11:07:24

Анонимен

Силен пореден имперски ритник от путинова Рассия към нашите жалки путинофили-подлизурковци! Путлер се присмя на нашата азбука, Захарова си присвои спасяването на българските евреи.Сега пък цигареният бос- руският поп унизи храбрия ни президент Радев. Отлично, господа- товарищи.русофилите се топят като пролетния сняг. Ха-ха-ха!

09.03.2018 10:57:51

Анонимен

Целия свят май станаха русофоби , с изключение на Северна Корея и Венецуела . Що ли стана така , сигурно света е виновен .....

09.03.2018 08:49:27

Анонимен

ЩЕ МИ СЕ ЗАГЛАВИЕТО ДА БЕШЕ .МОЖЕ ЛИ РУСИЯ ДА СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИК 3 МАРТ.

09.03.2018 08:42:37

Анонимен

РУСОФИЛИТЕ ТАКА И НЕ РАЗБИРАТ КАК СА БОЛНИ ОТ СТОКХОЛМСКИЯ СИНДРОМ. БИЙ МЕ, ОБИЧАМ ТЕ.

09.03.2018 08:41:01

Анонимен

ДО ПРЕДНИЯ АНОНИМЕН. ОТ 3 МАРТ ВЕЧЕ И РАДЕВ.

09.03.2018 08:39:15

Анонимен

Вашите коментарий г-жо Стоичкова са винаги такива, великолепни. Чета ви и съм ви гледал в предаванията на В. Енчев от години. В БГ има много хора като вас, но България е колония, подмандатна територия, управлявана от подлоги и лакеи, начело с Б. Борисов и Цветанов. Роболепието е станало природа на голяма част от населението, моралът вече е отнесено понятие. По повод на кретенизма на В. Симеонов се разрових в Ю-туба и открих една неистова война срещу православието в лицето на патриарх Кирил, множество монтажи, на които можем само да гадаем произхода в тази война на световния хегемон и Англия срещу Русия. Всеки русофоб, а у нас са необяснимо много може да се позове сляпо на тази примитивна помия. Вярно ли е това което каза Кирил, имаше ли по долнопробен президент от Плевналиев и по лукав патологичен лъжец от Борисов, за когото отдавна съм преценил, че е гробокопач на България.

09.03.2018 00:22:42

Анонимен

Отврат! Форумите са пълни с невежи, комплексирани типове, които не знаят нищо от историята на България. Наистина, в Османската империя не съществува дори и област наречена България - това е Румелия (остатък от Източната римска империя), населена с гяури, които наричат себе си българи. Някакакви типове пишат за „възраждане“ на българската църква през 19 век, под пълната доминация на гръцката църква и болшинство на гръцки свещеници. Забравят „църквичките“, високи до върха на феса на османски конник. И те въобще не говорят за предходните четири века от 1393 до 1850 година. Какво се случвало по тези земи? И сега си позволяват да говорят за „османско присъствие“. Срамота!

08.03.2018 20:26:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.