• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Русия ще намери адекватен отговор на решението на България

Русия ще намери адекватен отговор на решението на България

/КРОСС/ Решението на София да затвори въздушното си пространство за руски самолети, натоварени с хуманитарна помощ за Сирия, подкопава руско-българските отношения, заяви първият заместник-председател на комисията по външните работи в руската Дума Леонид Калашников. „От гледна точка на двустранните ни отношения това решение не се побира в никакви рамки. Работата не е дори в ответните мерки, които Русия така или иначе ще предприеме срещу България, а в това, че (българското решение) всячески подкопава нашите отношения и занапред, когато и да се подобрят те", каза руският депутат. Той нарече решението на София „искане на господар, изпълнено от васал". „САЩ очевидно ще се опитат да ни затворят небето за полети към Близкия Изток по целия периметър. Някой се държи, като Гърция например, а такива слабички, като българите, които някога защитавахме от турските завоеватели, не помнят добрината", добави Калашников.

Русия ще намери адекватен отговор на решението на България, заяви заместник-председателят на руския парламент Николай Левичов пред ТАСС. „Ние ще запомним този неприятелски ход и ще му намерим адекватен отговор", отбеляза той. Според него „ръководството на България със своето решение, от каквото и да е продиктувано то, се присъединява към лагера на противниците на действащата система на международни отношения". Левичев вижда парадокс във факта, че „страните, на които са наложени санкции, днес се оказват единствените пазители на принципите на хуманността". „Дамаск противостои на радикалите от „Ислямска държава", Москва му изпраща помощ, Техеран е готов да предостави въздушен коридор за целта. А Западът само слага прътове в колелата. Ето, и правителството на България, получавайки команда от Вашингтон, козирува", посочи той. Депутатът добави, че „за руските самолети вече са намерени други полетни маршрути, но пътят на конфронтация с Русия, по който тръгна официална София, няма да донесе никаква полза на българския народ". Левичев се върна и назад в историята: „През XIX век именно Русия освободи балканските народи от владичеството на Османската империя и помогна за създаването на българската държава. Явно е, че правителството на България има къса памет. Затова пък у руснаците тя е добра".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Народът български помни!Обича си дяда Ивана!

10.09.2015 09:05:50

Анонимен

Лелеее...Тежко ни! Срам и позор.

08.09.2015 23:43:26

Анонимен

Стига една малка БЪЛГАРИЯ все да "обърква работата " на великите сили.

08.09.2015 21:42:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.