• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Кой се би срещу нас в Руско-турската война?

Кой се би срещу нас в Руско-турската война?

/КРОСС/Както всяка година, така и тази, на националният ни празник 3 март станахме свидетели на поредната антибългарска истерия, довела до оплюване и обругаване на свещеният символ на българската свобода. По националните телевизии шестваха най-различни добре познати и втръснали до погнуса лица, които обясняваха как турско робство не е имало, следователно не е имало и освобождение, как руснаците са искали да ни поробят, как 3 март е руски, а не български празник и т. н. по информационите страници в интернет вакханалията беше още по-пълна. Един от флагманите на антибългаризма у нас, Ивайло Дичев, се появи на няколко места в мрежата с фундаментална бългорамразка статия, в която попадаме на следните опорни точки:

1. „На 3 март 1878 година не се е случило нищо, което да ни касае... две империи са сключили мирен договор, на който днес се радваме."

2. „Ами нали всички помнят фразата от предсмъртното писмо на Левски, от която вече е снета комунистическата забрана: „Тоз, който ни освободи, той ще ни зароби".

3 . „А ако говорим за начало на държавата ни, вън от съмнение е, че то настъпва с приемането на Търновската конституция, гласувана единодушно през сълзи и прегръдки на великата дата 16 април 1879 година."

4. „Мечтаейки за Санстефанска България, ние си намираме повод да мразим сегашната си реална родина."

Разбрахте ли сега? На 3 март не се е случило нищо, което да ни касае... Само за тази фраза лицето (ако въобще може да се нарече лице) Ивайло Дичев трябва да лежи в затвора. А какво да кажем за поредното тиражиране на фалшивата фраза, уж казана от Левски? Що се отнася до великата дата 16 април, тя е велика за своите съвременници, но за нашата история е просто една от многото подобни. Какво канцеларско мислене, боже господи - приемането на конституцията било истинското начало на българската държава?!? Коя държава по света мисли по подобен начин за своето създаване, знаете ли? Никоя. Е, става дума за държави, разбира се, не за територии с платени еничари и грантаджии. Последното обаче разбива всичко - да мечтаеш за националния идеал означава да мразиш България?!? Не, определено затворът е най-малкото, което трябва да му се случи на Дичев, както и на плеядата други дичевоподобни създания

Та така, вчера за пореден път се изляха потоци от помия срещу България и българската свобода. Никъде и никой обаче не каза и не спомена речта на главнокомандващия на имперската руска армия княз Николай Николаевич, който започва своето обръщение към войската така: "Офицери, унтер-офицери и солдати на армията на която аз съм водач. Ние ратуваме не за победа, а да защитаваме нашите християнски братя! Да защитаваме християнската вяра! Търпението ни се изчерпа! Ние имаме царската дума и тя е последна, войната е обявена! Напред, нашата кауза е свята! С нами богъ!"

Е как да се каже такова нещо по нашите медии? Та то въобще не е евроатлантическо? И много други неща обаче не се казват по нашите медии. Срещу кого се бият например руснаците? Срещу турците? Да, но не само. Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обстойно разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война" описва случаите, при които в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците далеч не са само редови войници. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер.

Хайде сега да ви запитам - ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Сега виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? На практика нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца.

Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Само и единствено от нас зависи дали ще успеем да се освободим повторно.

Източник: kostadin.eu

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В днешна свободна България се лее антируска платена омраза и протурско мълчание...

15.03.2021 18:01:42

Анонимен

Пийнете бе, путинки левашки!

09.03.2017 16:18:44

Анонимен

Млъкнете бе, радиоточки помашки!

09.03.2017 15:40:18

Анонимен

Дежурните путинофилски тролове са в паника.Нищо не могат да измислят тези родни ватници и ушанки. Хората са писали верни исторически факти от нашата история. Май си намерихте майстора.Много Ви здраве от ген.Колев-отлично го знаете този наш национален герой.Ако Ващите червени орди пак дойдат в нашата Родина, ги очакват много нови ген.Колевци.Така, че жалки тролчета ,ако съм мястото на Вашия шеф, незабавно ще Ви уволня Защото за нищо не ставате.Четете повече!

09.03.2017 13:45:07

Анонимен

Една империя, никога не освобождава, тя завладява територии.Затова е империя.Руската империя се оформя с "освобождението " на много чужди народи-арменски, грузински, татарски, узбеки и др.И нашето руско завладяване е оформено като "освобождение"Това е руско-имперско тълкуване на историята е невярно и силно изопачено.Защо и досека се крият отнетите от България тонове историческа архива?Защо не ни ги връщат?

09.03.2017 13:44:32

Анонимен

ЗАХАРИ СТОЯНОВ - “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г.

09.03.2017 13:43:05

Анонимен

Няма ненаказано добро! - уви, тази поговорка е особено валидна в нашия случай. Хиляди българиани от чорбаджийско или памашко потекло тия дни са ангажирани с оплюване на Освободителката ни. Не че се справят добре - прекалено прозрачни и предвидими са в доводите и аргументите, но доказват, че ще продължават да тежат на шията на отечеството ни като воденичен камък!

09.03.2017 09:49:37

Анонимен

Руско-турската война, наречена „освободителна“ всъщност е отмъщение на Александър 2-и за изгубения Крим. Отмъщението е успешно, територията населена с „православни славяни“ е отнета от Отоманската империя и сключен Сан-Стефански договор. Но когато Австрия, Англия и Германия ревизират този договор в Берлин се случва ЧУДО - султанът „доброволно“ връща Крим на Русия и руският цар си взима шапката, заминава за Москва и оставя останалите играчи да разкроят картата създавайки една мъничка Българийка, една Румелия и останалото за турците. Всъщност това е ТЪРГОВСКА СДЕЛКА между Русия и Турция диржирана от Австрия, Германия и Англия. За Ваше щастие българите все още не осъзнават връзката между КРИМ и ОСВОБОЖДЕНИЕТО.

09.03.2017 00:10:10

Анонимен

В такъв дух е разсъждавал и Васил Левски, който през 1872 г. в писмо до д-р К. Робев в Охрид завява: "От никъде помощ не можем да чакаме, нито пък да желаем, каквото направим, сами да си го направим, така е по-редно и за нази си е…".

08.03.2017 21:37:28

Анонимен

ЗАХАРИ СТОЯНОВ - “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г.

08.03.2017 21:37:07

Анонимен

Честит 03 март 1918 г., когато сме разгромили руските нашественици, и е подписан Брест-Литовския мирен договор, след който е започнал разпада на Руската империя Преди 10 часа

08.03.2017 21:36:40

Анонимен

Трябва да свикнем с мисълта, че има много истини! Всичко, казано в статията, е истина - за съжалениие! Истина е, че най-великите умове на Западна Европа са се изказвали в подкрепа на българската кауза, но само руската армия с нейния многонационален състав от руси, малоруси, белоруси, финландци и т.н. се е била за бълггарската кауза. И докато българи са се били за освобождението на Гърция и Сърбия, няма /или поне не знаем/ граждани на тези страни, които да са се били за България! Българи са се били за освобождението и обединението на Италия - има ли италианци, воювали за свободата на България?

08.03.2017 21:32:10

Анонимен

kostadin.eu ?! - що си не ебеш майката и да ходиш ускурец да правиш проруска пропаганда, нещастен боклук?!

08.03.2017 19:27:24

Анонимен

Честит 03 март 1918 г., когато сме разгромили руските нашественици, и е подписан Брест-Литовския мирен договор, след който е започнал разпада на Руската империя

08.03.2017 10:59:08

Анонимен

ЗАХАРИ СТОЯНОВ - “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г.

08.03.2017 10:58:48

Анонимен

Моите предпочитания са към Съединението. 6.09.1885 г. е ден, в който българският народ е извършил едни велико дело сам, без чужда помощ и одобрение и даже против мнението на Русия и другите велики сили. И дори е защитил отново сам извършеното с победата си в Сръбско-българската война! Така че, за мен 6.09.1885 г. е истинският национален празник на България.

08.03.2017 10:46:01

Анонимен

В такъв дух е разсъждавал и Васил Левски, който през 1872 г. в писмо до д-р К. Робев в Охрид завява: "От никъде помощ не можем да чакаме, нито пък да желаем, каквото направим, сами да си го направим, така е по-редно и за нази си е…".

08.03.2017 10:32:37

Анонимен

Санстефанската измама от 1878 г. е разобличена от Кръстю Раковски в негово изследване "Русия на Изток. Историческо изследване на руската политика на изток и частно - в България": "Св. Стефанский договор за Русия нямаше реално значение…Има руски защитници в България, които вярват, че Русия иска създаването на една велика България. Но тези руски защитници имат голем недостатък - те не четат руските вестници... действителното желание на руската дипломация е да не види никой път България една силна и независима държава. Такава една България не влиза в интересите на Русия, защото тогава тя не ще има влияние над нея... Наопаки - слаба и разпокъсана България - ето идеала на руската дипломация".

08.03.2017 10:30:07

Анонимен

- За липсата на цялостно задълбочено осветляване на събитията от 1878 г. влияние оказва и фактът, че оригиналът на Санстефанския договор е скрит от Русия и все още остава непознат за българите. Нашите архиви съхраняват само копие на Санстефанския договор. Оригиналът си остава заключен дълбоко в руските архиви, до които достъп все още няма никой, особено български историци.

08.03.2017 10:28:03

Анонимен

С други думи "целта" на руските "грижи" спрямо българския народ е "да се държи в нравствено подчинение и да се превърне българското население в" послушно оръдие на руската политика". Към 3.03.1878 г. това е факт. Едва след войната и окончателно по Берлинския договор от 13.07.1878 г. името Балканската област ("Руско-дунавска област") изчезва и в руските документите вече започват да говорят за Северна и Южна България, а после и Източна Румелия.

08.03.2017 10:26:33

Анонимен

Всъщност случва се това, което граф Н. Игнатиев записва в своите спомени ("Записки"): "За да бъде властта ни здрава и да не изисква постоянно напрежение от наша страна, е необходимо да държим в нравствено подчинение съседните области и да превърнем българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им към враждебния лагер".

08.03.2017 10:26:12

Анонимен

Българите не могат да знаят, че Санстефанският договор е предварителен, временен и подлежи на неизбежна ревизия. Това е голяма тайна, зорко укривана зад кулисите на дипломацията. Естествено ревизията на договора ще стане известна, но неблагоприятните последици за българите ще изглеждат и ще се възприемат от тях като резултат от намесата на западните велики сили. Това е умел руски ход, чрез който се укрива руското съучастие в разпокъсването на България и справедливото недоволство на разпокъсания български народ се насочва едностранчиво по адрес на руските съперници Англия и Австро-Унгария. С този ход влиянието на Русия сред българите укрепва допълнително за десетилетия напред и се затвърждава разобличения от българските възрожденци и революционери мит за нейната "освободителна" мисия.

08.03.2017 10:23:55

Анонимен

В договора от Сан Стефано се говори не за България като държава, а за "Балканска област" и това може да се прочете в архивите на руския окупационен фонд, а който не вярва на тях може да прочете и "Авантюрите на руския царизъм" от 1935 г. с убийствения за всеки днешен русофил предговор на комунистическия лидер Васил Коларов.

08.03.2017 10:23:05

Анонимен

- Колкото и да е странно да звучи, при подготовката и воденето на войната, руските официални органи и лица не употребяват думата България. Далече преди началото на войната, на 26.06/8.07.1876 г., в малкото австро-унгарско градче Райхщад, в пределите на днешна Чехия се подписва тайно споразумение между Русия и Австро-Унгария. Според него се изключва образуването на компактна славянска държава при евентуална руска победа над Турция. Ако се появи някаква държава, чието име не е посочено, нейната южна граница не би трябвало да прехвърля билото на Стара планина. В Санстефанския договор също не се споменава официално името България. Говори се за "областта" или "Балканската област". Това обаче не е прецедент, а по-скоро практика за руската имперска политика. Преди 1878 г. във всички мирни договори, като този от Кючук Кайнарджа (1774), по който Русия придобива правото да се застъпва за балканските християни, също не се среща името България.

08.03.2017 10:22:12

Анонимен

След анализа на основните текстове на Санстефанския договор става ясно, че "Балканската област" на Русия, наречена по-късно Княжество България има особен статут. Тя е автономна (васална) на Османската империя. Султанът, макар че е сюзерен няма голямо влияние върху българските вътрешни работи, защото е зависим от великите сили, чиято воля се упражнява върху България. Те пък са "предали" на една от тях - Русия управлението на България. Така по Санстефанския договор уж свободна България е много по-зависима от Русия, отколкото от Османската империя. За великите сили поне до Съединението от 6.09. 1885 г. няма съмнения, че Княжество България е руски протекторат. Това е форма на зависимост, при която страната има формално своето държавно самоуправление и институции, но действа под властта на държава-протектор.

08.03.2017 10:21:15

Анонимен

Една империя, никога не освобождава, тя завладява територии.Затова е империя.Руската империя се оформя с "освобождението " на много чужди народи-арменски, грузински, татарски, узбеки и др.И нашето руско завладяване е оформено като "освобождение"Това е руско-имперско тълкуване на историята е невярно и силно изопачено.Защо и досека се крият отнетите от България тонове историческа архива?Защо не ни ги връщат?

08.03.2017 10:00:08

Анонимен

Що се отнася до благодарността, която постоянно се очаква и изисква от нас – независимите и свободни българи, се налага да припомня, че когато през 1917-1920 година болшевиките избиват масово и прогонват от Русия наследниците на нашите „освободители”, България приема 35 000 руски бежанци. И те заживяват постоянно у нас, създават свои училища, културни и стопански организации. Получават и солидна финансова помощ. Особено голяма е грижата за децата– сираци. А бежанците ветерани от Руско-турската война 1877–1878 г. получават изключителни привилегии – месечни пенсии в размер на 1000 лева като това е два пъти повече, отколкото е получавал по това време българският учител. А сега внимание! На това решение на българския парламент – за финансова подкрепа на нашите „освободители”, се противопоставят само...комунистите, защото според тях то е било „провокация към Съветска Русия”. Но затова пък от него се възползват графиня Олга Толстой, Варвара Гурко, граф Леонид граф Игнатиев, Петър Глоба, ген. Анатолий Адамович и много други.

08.03.2017 09:59:29

Анонимен

Захари Стоянов припомня думите на Левски: „Цели сме изгорени от парене и пак не знаем да духаме”. И на Раковски: „Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество...” И на Каравелов: „Българинът се бори за своето съществование, за своята свобода, за своето име и за своята народност, а неговите руски братия му казват, че българския народ не съществува и че думата България е само географическо понятие!” И на Ботев: „Русия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии”.

08.03.2017 09:58:38

Анонимен

На 3 март 1918 г. в Брест-Литовск болшевишка Русия капитулира пред независима България. Също повод за национален празник. Две години по-рано народният ни поет Иван Вазов изрича горчивите думи: „О, руси, о, братя славяни...Защо сте дошли...немили, неканени гости?” И им пожелава: „свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете”! Но знаейки, че Русия е държава на несвободата, народният ни поет ще изповяда: ”О, колко ви, братя, жалея!”

08.03.2017 09:57:56

климент

Интересно, след като нашите освободители са ни поробили, как се отзовахме два пъти в антируска коалиция и двата пъти преживяхме национални катастрофи. Русофобията у нас не е политика, не е култура, не е история, Тя е диагноза. А който говори за ген.Колев като русофоб да прочете спомените му в оригинал. Руските войски идват в Добруджа, след като България влиза във войната на страната на кайзерова Германия. Срещу договор, че ако за това го детронират, Германия ще му плаща пенсия. Което се случва. Продал е царството си - нашето Отечество пенсия...

08.03.2017 05:56:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.