• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Ген. Михов: Необходима е цялостна преработка на "България в НАТО 2020"

Ген. Михов: Необходима е цялостна преработка на "България в НАТО 2020"

/КРОС/Съветът по сигурността към Министерския съвет ще обсъди днес редактиран вариант на документа „Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана". Първоначалният вариант на документа на Министерството на отбраната беше оттеглен миналата седмица по настояване на служебния премиер.

По този повод генерал Михо Михов изрази надежда, че документът ще бъде поправен. 

Генерал Михов уточни, че Съветът следи за реализацията на стратегията и предлага решения за управление на кризи.

В интервю за БНР той коментира:

Предишното служебно правителство трябваше ясно да дефинира що е това в Украйна, в Черноморския регион. Конфликт - често се ползва конфликт, криза, гражданска война. Към това ние трябва да отидем наясно в Уелс и да предложим онова, което е записано в нашата национална стратегия - България да играе важна роля - двустранна и многостранна, в укрепване на сигурността в Черноморския регион. Не можа да се справи с тази задача и предишното правителство, и външното ни министерство. Най-важното, което ме притеснява, е, че с първия вариант ние се вмесваме в държавното устройство на Руската федерация. Там е записано, че именно заради това развитието представлява сериозна заплаха за нашата страна и сигурността на Алианса като цяло. Забележете - ние вече отговаряме и за Алианса като цяло. Второ - по отношение на информационната война - ако посредничеството на български политици и икономически субекти е причината за тази война, то задачата е на контраразузнаването. Има много сложни и излишни формулировки, навяващи мисълта, че това са преписани и преведени.

Според ген. Михов е необходима цялостна преработка на документа: За цялостна преработка става дума, защото забележете и крайната констатация "Към момента България не разполага с необходимия военен ресурс, който да изпълни ефикасно ролята на гарант на сигурността, особено бързо променящите се предизвикателства на съвременната стратегическа среда". Тази констатация е много страшна. Мисля, че на днешния съвет вече по-ясно ще се оформят оценките им за нашето състояние, ролята на България в укрепването на мира в Черноморския басейн и перспективата на нашите въоръжени сили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

https://www.youtube.com/watch?v=A-Ro0qbbAPU един малък пример за водене на инф. война

01.09.2014 11:18:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.